Annons

TFF-poäng i tufft bortamöte

Ännu ett toppmöte. Ännu en TFF-poäng. Ännu en nolla på bortaplan. Halvvägs in i serien är TFF i topp och allt talar för att laget slutar bland de tre bästa.
Sport • Publicerad 11 juli 2006
Toppmötet mellan IFK Norrköping och TFF blev en jämn historia. Hemmalaget var vassare i första halvlek medan TFF tog över efter paus. Här är Emil Mårtensson och Viktor Rönneklev i duell. Bild Peter EricssonFoto: 

Den mållösa bortamatchen mot IFK Norrköping innebar inte bara att TFF:s åttonde raka nolla på bortaplan. Poängen innebär också att laget har minst kvalplats inom räckhåll. Det visar superettahistoriken.

– Jag tror vi klarar minst en kvalplats, säger Mattias Thylander när TA-sporten berättar att inget lag som legat i topp efter 15 omgångar har slutat sämre än trea.

Annons

Matchen i Norrköping första hälft bjöd på ett välspelande toppmöte med mycket anfallsfotboll. Den andra halvan blev en tuff batalj helt befriad från målchanser. Michael Mensah hade ett friläge efter bara 20 sekunder, men dundrade bollen ett gott stycke utanför. Anfallaren bjöd senare även på en spektakulär cykelspark som dessvärre inte resulterade.

Annars var det Norrköping som svarade för det mesta av det bästa, både spelmässigt och i chansväg.

Patrik Svenssons skott i tionde minuten var ytterst nära att resultera.

– Synd, vissa säger att bollen var inne, säger den förre TFF-spelaren.

Skottet halvräddades av Fredrik Persson, men bollen fortsatte mot ett övergivet mål. Då kom Mikael Bengtsson som en räddande ängel och rensade undan.

– Nej, bollen var aldrig över linjen, försäkrar vänsterbacken. Efter paus fick TFF bättre ordning på spelet. Hemmalaget skapade inte en enda målchans och TFF kunde lätt hålla undan.

– Jag är jättenöjd med vår första halvlek. Tyvärr blev vi inte lika konsekventa i vårt spel och våra löpningar i andra halvlek. Vi slarvade med våra passningar och TFF fick matchen dit de ville, säger IFK-tränaren Mats Jingblad.

TFF-kollegan var självklart nöjd med ännu en poäng på bortaplan.

– Men vi fick slita ont i dag. Vi var tafatta och sega och då fick vi också tryck på oss. Det är med lite tur som vi håller nollan. Andra halvlek är bättre men tyvärr blev vi lite fega och försiktiga, vi fick inte de kontringar vi sökte, säger Conny Karlsson. De många höjdbollarna, framför allt under matchens senare hälft, ledde till många tuffa nickdueller. Mattias Thylander tvingades sy några stygn i första halvlek, Thommie Persson råkade senare ut för samma öde. Totalt spelade TFF drygt 20 minuter med en spelare mindre i matchen på grund av skadorna.

– Jag fick en armbåge över ögonbrynet. En olyckshändelse hoppas jag, säger "Thylle".

Annons

Men alla var inte nöjda över de många duellerna.

– Många fula närkamper, många fula armbågar, säger Yousef Fakhro.

Norrköpings mittback, Thomas Magnusson, gjorde sin första match någonsin mot sitt gamla lag. Han hade många sammandrabbningar med Mike Mensah och hade synpunkter under matchens gång.

– Men jag gillar tuffa tag. Det är roligt när det är ett sånt här toppmöte och det märks tydligt att inget lag vill förlora. TFF spelar sitt typiska spel med mycket hårt jobb, det är inte mycket finlir precis.

På söndag kommer Thomas Magnusson till Vångavallen för returmötet lagen emellan. Då slipper han att möta två av TFF-spelarna. Både Yousef Fakhro och Thommie Persson är avstängda och plötsligt lider TFF av backbrist, särskilt om någon skulle bli skadad i veckan.

– Jag är inte orolig. Det handlar om en match och någonting ska vi kunna hitta på under veckan, säger Conny Karlsson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons