Annons

TFF på väg att bryta med sina fans

Trelleborgs FF och True Blues har en frostig relation. Så frostig att TFF överväger att stänga alla former av samarbete med supporterklubben. "Det är en möjlighet, ja", säger styrelseledamoten Christer Mars.
Sport • Publicerad 9 juli 2005

TFF har i olika omgångar kritiserat AIK:s supportrar. Senast var det tränaren Conny Karlsson som i en artikel i klubbens programblad anser att de skadar fotbollen.

Nu kan TA-sporten avslöja att "lilla" TFF har problem med sina anhängare.

Annons

Inom kort har TFF styrelsemöte. En av frågorna på dagordningen: ska klubben upphöra med att samarbeta med True Blues?

– Det är en möjlighet, ja. Det är ett av alternativen.

Vad som ligger bakom det hela är en incident i samband med TFF:s bortamatch mot Ljungskile den 21 maj. True Blues hade drygt tio anhängare på plats på en läktarsektion där de tände en bengalisk eld. Dessutom tog sig en TFF-supporter in på planen, något som är strikt förbudet och som ledde till att TFF tvingades böta 10 000 kronor. Klubben anser att det är True Blues som ställt till det och kräver ersättning. Dessutom vill de att TB lämnar ut namnet på supportern som var inne på planen som riskerar att stängas av från fotbollsarenorna för en lång tid framöver.

– Vi vill veta vem den här personen är. True Blues vill inte lämna ut namnet. Vårt förslag att de åtminstone ska hantera böterna har vi inte fått svar på, säger Christer Mars som låter riktigt besviken över supporterklubbens agerande.

– Relationerna är ansträngda, det är inte det True Blues vi vill ha. True Blues har alltid skött sig, varit ett föredöme. Helt plötsligt börjar de uppföra sig illa.

Varför tror du det händer just nu?

– Jag har ingen aning. Det är ju en liten grupp, det borde gå att hålla ordning.

Supporterklubben har 88 medlemmar men kärnan består av 20-talet personer och bara en handfull sköter föreningen. Dess ordförande, Mårten Larsson, beklagar händelsen i Ljungskile.

– Det var klumpigt gjort, korkat. Jag vet inte varför det blev så här. Vi hade inga publikvärdar på den matchen och jag tror att det var det som ställde till det.

Hur ställer ni er till TFF:s krav?

Annons

– Jag förstår om de vill ha ut namnet, men jag tror det handlar mest om pengarna. True Blues har inte så mycket pengar men vi måste betala på något sätt.

Hur är dialogen med TFF?

– Den är bra, men det var lite rörigt när de öppnade sin butik i stan (som supporterklubben ansåg konkurrerade med deras butik, reds anm.). Nu har vi inte haft så mycket kontakt med dem, säger Mårten Larsson.

Vad anser du om att TFF överväger att bryta samarbetet med er?

– Det känns lite väl drastiskt. Det här är det enda som hänt sedan 1999. Och jämför man med vad som hänt på andra arenor i landet är det inte så farligt. Men jag förstår om de vill markera.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons