Annons

TFF på spelarjakt i Finland

I jakten på nya spelare riktar TFF sin radar mot nordost. Under helgen är klubbdirektören Lasse Larsson i Finland för att se tre matcher på tre dagar i den finska ligan.
Sport • Publicerad 16 juli 2011

Fjolårets lyckade sommarvärvning av Tuomo Turunen får TFF att hoppas på nya fynd från Finland. Turunens agent har rest med Lasse Larsson till Finland.

– Det ska bli spännande. Det finns flera spelare som kan vara intressanta för oss, säger Lasse Larsson, som både har försvarsspelare och offensiva krafter i kikaren.

Annons

På fredagskvällen var Larsson på plats i Valkeakoski när FC Haka förlorade med 0–2 mot Jyväskylä.

På lördag väntar HJK Helsingfors mot Vasa och på söndag TPS Åbo mot IFK Mariehamn. TFF kan få napp snabbt.

– Den här branschen är full av överraskningar, man vet aldrig, säger Lasse Larsson.

Samtidigt fortsätter klubben att testa spelare på hemmaplan. Under den här veckan har Philip Pedersen, mittback från Kristianstad, David Simbo, mittback från Motala och Mathew Theodore, offensiv mittfältare från Melbourne Victory varit på besök.

Ett viktigt provspelstest blir U21-matchen mot Helsingborg på tisdag. I den matchen kommer TFF också att testa forwarden Tokelo Rantie och mittfältaren Ayanda Nikili från IFK Hässlehom, de två sydafrikaner som tränade med laget under förra veckan.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons