TFF på jakt efter MFF:s läkare

TFF:s lagläkare Peter Malmgren har sagt upp sig. Ny på posten kan Pär Herbertsson bli – läkare för Malmö FF. "Jag har fått frågan men inte lämnat något besked ännu", säger han.
Sport • Publicerad 22 januari 2011

TFF har för vana att värva gamla MFF-spelare. Nu kan de gå utanför ramarna och värva en lagläkare från sin ljusblåa storebror.

– Vi har haft en diskussion om han är intresserad, det var han men han bor i Lund och det är en bit att pendla. Pär är en av många som kan jobba som läkare hos oss men vi vill ha den bästa, därför har vi pratat med honom, säger Per-Anders Abrahamsson, ordförande för TFF.

Pär Herbertsson har varit lagläkare för Malmö FF sedan 2002. Han skriver dock kontrakt per säsong vilket gör att han för tillfället inte är bunden till MFF.

– Jag skriver nytt kontrakt med MFF varje år i slutet av januari.

Då har du inget kontrakt i nuläget?

– Nej.

Väljer Pär Herbertsson att tacka ja till TFF:s erbjudande får han arbeta tillsammans med Anna Holmberg som är knuten till klubben sedan tidigare. Väljer han att tacka nej till erbjudandet blir han istället inblandad i jakten på att hitta Peter Malmgrens ersättare.

– Det kan bli så att Pär hjälper mig att identifiera en läkare. Vi måste ha en fotbollsintresserad läkare som brinner för fotbollen, men han behöver inte bli TFF:are, säger Abrahamsson.

Peter Malmgren lämnar jobbet som lagläkare efter fem års anställning. Satsningen på Trelleborg HBK tar för mycket tid.

– Det har blivit att jag prioriterar handbollen efterson min dotter spelar. Jag tränar hennes lag tre gånger i veckan och är ordförande för ungdomsstyrelsen. Men om TFF saknar folk under någon match så har jag sagt att de kan ringa mig, säger Peter Malmgren som tar med sig många finna minnen från sina år i klubben.

– Det roligaste året var mitt första år när vi låg i superettan och allt rullade på. Sedan är många pågar enormt sociala och trevliga. Jag kommer att sakna vissa enormt, säger Peter Malmgren.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.