Annons

TFF överlägset mot Lunds BK

TFF vann lördagens träningsmatch mot Lunds BK med 2-0 (1-0) i en solig tillställning på lilla Snarringe IP - för dagen besökt av omkring 200 åskådare.
Sport • Publicerad 30 mars 2003

TFF satte farten i matchen, men åtminstone inledningsvis hängde Lunds BK med överraskande väl. Ett tag såg det faktiskt ut som om TFF skulle få problem att handskas med gästerna. Division 4-laget LBK orkade en knapp halvlek, sedan tog ett spelglatt och offensivt TFF över totalt. Lagkaptenen Jonas Nilsson avrundade de första 45 minuterna med ett fint nickmål efter ett vänsterinlägg. En välplacerad nick som smet in i närheten av vänstra stolproten, men egentligen inget märkvärdigt. Jonas Nilsson fick stå alldeles för omarkerad och måtta. Målet var tredje gången gillt för Jonas och hade föregåtts av två kvalificerade chanser minuterna före. I 41:a spelminuten slog han en bra frispark från ett läge lite till höger om målet, men målvakten nådde bollen och kunde tippa den över ribban till en resultatlös hörna. I 43:e minuten var han framme igen och kunde så när nicka ett vänsterinlägg från Patrik Svensson i mål. Även den här gången var Lunds målvakt bra med. - Det var på tiden att jag gjorde mål, säger Jonas Nilsson. Det är alltid segt när man har spelat några matcher utan att göra mål. För min egen del tycker jag att det släppte spelmässigt efterhand. I den andra halvleken kunde TFF göra lite som de ville. "Krubban" säckade ihop, och TFF kom fram i anfallsvåg efter anfallsvåg. Lilienberg sköt ett volleyskott strax utanför och Jens Sloth sköt i ribban. - Det var bara ett lag på planen, säger TFF-tränaren Anders Grimberg. Vi spelade stabilt och killarna infriar alla förväntningar jag och Ulf hade på dem inför den här matchen. Redan två minuter in i halvleken kom 2-0. TFF fick frispark bara någon meter utanför straffområdet. Fram stegade Kristian Haynes, fick perfekt träff och kunde se på när bollen seglade in i Lundamålvaktens vänstra kryss. - Laget fungerade bra, säger Kristian Haynes. Vi ligger rätt i positionerna och känner att vi orkar hela matcherna. TFF: Fredrik Persson - Mattias Kronvall, Peter Abelsson, Thomas Magnusson, Patrik Svensson - Jens Sloth (Johan Laursen 65), Eric Fischbein, Fredrik Nilsson - Mats Lilienberg, Jonas Nilsson, Kristian Haynes.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons