Annons

TFF överkört i genrepet

Ulf Larsson efter 0-5 mot Odd Grenland: "Vi måste vara mycket, mycket mer aggressiva. Det fanns stunder som var bra men man måste jobba i 90 minuter. Man brukar ju säga att ett dåligt genrep ger en bra premiär men det här var för dåligt".
Sport • Publicerad 31 mars 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Bollen studsade lite hur som helst på knöliga Snarringe IP och den studsade definitivt inte TFF:s väg. Sex dagar innan premiären mot svenska mästarna Djurgården förlorar TFF stort mot norska Odd Grenland. O-5 (0-2 i paus) slutade matchen och tränaren Ulf Larsson var inte nöjd: - Vi måste vara mycket, mycket mer aggressiva. det fanns stunder som var bra men man måste jobba i 90 minuter. Man brukar ju säga att ett dåligt genrep ger en bra premiär men det här var för dåligt. I det spelsätt som numer är TFF:s ska bollen helst rullas efter marken men det var dömt att misslyckas på det undermåliga underlaget. Odd Grenland försökte inte ens. - De spelade det spel som passade på underlaget, ett tillslag in på ytan. Redan efter två minuter kom det första målet. En hörna kunde ostört nickas i mål. Sedan rullade det på. 0-2 kom till på ett liknande sätt, också det i första halvlek. 0-3 rasslade i nätet efter en misslyckad offsidefälla i början av andra halvlek och 0-4 slogs in direkt på frispark. 0-5 nickades in i slutminuten och då såg det uppgivet ut i TFF-försvaret. - Det som oroar är vårt försvarsspel. När de kontrar på oss ser det ihåligt ut. Men felet kan lika gärna ha uppstått längre upp i banan, vi måste få tryck på dem där, säger Ulf Larsson. TFF:s facit i träningsmatcherna blev åtta segrar och två förluster. Strålande siffror men skulle laget åka på en stjärnsmäll var tillfället kanske inte helt väl valt. - Vår blekaste insats hittills. Om det sedan är för att det snart är premiär eller inte vet jag inte. Jag har verit med om detta tidigare i lägre sammanhang, att en dålig sista träningsmatch givit en bra premiär men det var för stora siffror i dag. Det kan bara bli bättre mot Djurgården, säger TFF-tränaren. TFF-ledningen fick inte många svar, i alla fall inte positiva. Samtliga lagdelar var sämre än normalt. Patrik Redo gjorde dock ett bra inhopp och Mats Lilienberg hade några vassa avslut. Justice Christopher (spelade andra halvlek) var än en gång i det närmaste felfri med bollen. Stundtals har han dock svårt att hitta sin plats på banan. - Vi har vårt spel och våra spelare och vi ska inte laborera för mycket. Vi har gjort det bra fram till den här matchen, säger Ulf Larsson som under onsdagen åker till Stockholm för att se Djurgården mot Assyriska. TFF-Odd Grenland 0-5 (0-2) 0-1 Oliver Occean (2), 0-2 Alexander Aas (20), 0-3 Occean (55), 0-4 Mårten Knutsen (60), 0-5 Aksel Röd (90). TFF: Richard Richardsson (45) - Mattias Kronvall, Thomas Magnusson, Peter Abelsson, Patrik Svensson - Jens Sloth, Johan Laursen (ut 45, in 70), Eric Fischbein (45) - Mats Lilienberg (45), Ivica Skiljo (70), Kristian Haynes. Byten: Fredrik Persson (45), Patrik Redo (45), Justice Christopher (45), Vitali Gussev (70).

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons