Annons

TFF och Patrick Winqvist skiljs åt

Det var i november som Patrick Winqvist fick sparken som huvudtränare i TFF. Först nu står det klart att parterna har enats om en uppgörelse som innebär att Patrick Winqvist lämnar klubben.
Fotboll • Publicerad 6 februari 2019
Patrick Winqvist under matchen mot IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi i oktober.
Patrick Winqvist under matchen mot IFK Göteborg och Trelleborgs FF på Gamla Ullevi i oktober.Foto: Adam Ihse/TT

Det var den 16 november som TFF kommunicerade ut att Patrick Winqvist inte fick vara kvar som huvudtränare för TFF:s herrlag. Sedan dess har det varit oklart vad han skulle göra i klubben, för TFF ville hitta nya arbetsuppgifter för honom.

Men nu är det klart att parterna skiljs åt, kan TA-sporten avslöja.

Annons

– Vi har i god samtalston kommit överens och det innebär att han inte kommer att ha någon arbetsuppgift eller något åtagande i Trelleborgs FF längre, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.

Patrick Winqvist hade två år kvar på sitt kontrakt när TFF avlöste honom från sin tränarroll. Men det kontraktet sa klubben inte upp, det var bara hans roll som huvudtränare som avbröts.

Sedan november har Patrick Winqvist haft lön av TFF utan att ha haft några arbetsuppgifter i klubben i väntan på en lösning.

– Vi har träffats under en period och har försökt hitta en lösning. Vi kom överens om att gå skilda vägar, säger Mattias Kronvall.

Han vill inte avslöja hur uppgörelsen ser ut.

Ville ni att han skulle fortsätta med annat i klubben?

– Det handlar inte bara om oss utan det var två parter som tillsammans i god relation kom fram till denna lösning, säger Mattias Kronvall.

Skiljs ni åt som vänner?

– Vi har haft en god samtalston och vi är överens.

Mattias Kronvall och Patrick Winqvist har arbetat i fyra år tillsammans och har varit dem som byggt TFF:s spelartrupp ihop.

Annons

– Vi har pratat dagligen och byggt upp en professionell relation men också en kompisrelation. Patrick har hjälpt oss till eliten och alltid gjort det bästa för klubben, konstaterar Mattias Kronvall.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons