TFF och kommunen gör gemensam sak

I förra veckan anslog kommunen 6,5 miljoner kronor till Vångavallen. Men nu gör kommunen allt för att slippa använda pengarna. "Vi åker upp till förbundet", säger Mats Svensson (kd), ordförande i fritidsnämnden.
Sport • Publicerad 28 november 2007

TFF och Trelleborgs kommun gör gemensam sak. Tillsammans ska de försöka övertyga Svenska fotbollförbundet att markvärme och plantäckning inte är nödvändigt i Trelleborg.

– Vi vill få till stånd en dialog och det hoppas vi få med en audiens hos förbundet. Hittills har det varit väldigt svårt att få något förhandsbesked eller dialog överhuvudtaget, säger Mats Svensson. Formellt är det Trelleborgs FF som söker dispens av förbundet, men kommunen stöttar den ansökan fullt ut.

Allt för att slippa använda anslaget på 6,5 miljoner kronor som kommunfullmäktige i förra veckan beviljade förmarkvärme och plantäckning.

– Fullmäktiges beslut innebär att vi säkrat allsvenskt spel på Vångavallen 2008. Nu ska vi göra allt för att inte behöva använda pengarna. säger Mats Svensson.

Om förbundet tar emot delegationen från Trelleborg och vilka som i så fall ska ingå är inte klart.

– Jag hoppas att jag kan få med mig Tom Prahl och Lasse Larsson och när det gäller kommunen hoppas vi att även oppositionen är representerad, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.

Vilket är ert tyngsta argument för att få dispens?

– Det är att det varken nationellt eller internationellt finns något regelverk som talar om vilken kvalitet på konstgräs som gäller. Vi efterlyser tydliga regler där. Sedan har vi väderförutsättningarna och där tycker vi att förbundet måste lyssna på sunt förnuft, säger Per-Anders Abrahamsson. Dessutom finns som argument den nya arena som TFF planerar anlägga i framtiden.

I onsdags skickade Mats Svensson en skrivelse (se delar av texten här bredvid) till förbundets generalsekreterare Sune Hellströmer och ordföranden Lars-Åke Lagrell.

I skrivelsen framgår att kommunen har en plan B.

– Vi vill framför allt slippa värmeslingorna. Plantäckning är inte en helt usel investering då den skyddar mot regn, säger Mats Svensson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.