Annons

TFF obesegrat i Hamburg

Trelleborgs FF inledde tävlingsåret 2004 på bästa sätt. Efter de två första matcherna i Salzbrenner Cup är laget obesegrat och har tagit ledningen i gruppen. - Vi har lovat att vi ska jobba för varandra under 2004 och det ser jättebra ut, säger Ulf Larsson.
Sport • Publicerad 9 januari 2004

TFF inledde med 3-3 mot FC Brno, mittenlag i tjeckiska förstaligan. Thomas Magnusson gjorde första målet i matchen men sedan rasade spelet ihop. - De gjorde tre mål på tre minuter när vi hade stora problem med våra byten. Vi fick ingen rytm i varken bytena eller spelet. Men sedan växte vi in i matchen. Utdelningen kom. Först genom Patrik Redo och sedan satte Kristian Haynes kvitteringen, med bara en minut kvar att spela. Sedan hade Patrik Redo en ypperlig möjlighet att föra trelleborgarna till en seger men han brände läget. I fredagskvällens andra match svarade norska Kongsvinger för motståndet. Kongsvinger kom med en 4-1-seger mot FC St. Pauli i bagaget, men hade ingen chans mot TFF. - Vi svarade för en taktiskt mycket bra match. Vi var täta bakåt och kom till många avslut två mot en och två mot målvakten. Vi fick matchen dit vi ville, de hade ett skott på mål medan vi kunde gjort ett par mål till, säger Ulf Larsson. Målskyttar i matchen var Kristian Haynes, Mattias Kronvall, Dennis Melander och Patrik Redo i 4-1-matchen. Tränaren är mycket nöjd med lagets prestation hittills. - Kollektivet har varit starkt. Segern mot Kongsvinger var en nyckelmatch, nu är vi tillbaka i turneringen. Vi ska försöka vinna en match i morgon, då är vi i slutspel och vi har en jättemöjlighet att gå långt i den här turneringen. Det lag som imponerat mest är nog Team Croatia som har flera gamla landslagsmän och som spelar ut, men får vi möta dem ska kunna störa deras spel genom att vara aggressiva, säger Ulf Larsson som är inspirerad av inramningen. - Det här är en publikfest och tv är här och sänder. Vi får hoppas på samma härliga tryck i Söderslättshallen på fredag. Ulf Larsson ville inte peka ut några spelare som utmärkt sig. Jonas Brorsson hittar dock en trio. - Patrik Redo och Kristian Haynes är härliga att se, och visserligen handlar det bara om innefotboll men Vitali Gussev har sett riktigt vass ut. Turneringen fortsätter på lördagen då TFF möter FC St. Pauli. En poäng räcker för semifinalspel där med största sannolikhet VFB Lübeck eller Team Croatia väntar.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons