Annons

TFF nöjda – trots 225 000 mer i hyra

En höjning med 400 procent. Det blev resultatet när Trelleborgs kommun och TFF gjorde upp om planhyran på Vångavallen. "Allt är klart, frid och fröjd och TFF är nöjda", säger Fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).
Sport • Publicerad 17 juni 2009

TRELLEBORG. Planhyran på Vångavallen har varit en följetång mellan kommunen och TFF en tid tillbaka. Efter att kommunen 2007 missade att informera om Vångavallens nya hyresbelopp röt TFF ifrån. Följden blev att TFF inte betalade in planhyran för 2008, då höjningen börjat gälla.

Men nu har parterna kommit överens. Kommunen erkänner och beklagar sitt misstag medan TFF går med på ökningen och samtidigt betalar in hyran för både 2008 och 2009.

Annons

– Vi har betalt som sig bör, vi är nöjda och kommunen är nöjda, säger TFF:s ordförande Per–Anders Abrahamsson.

Så ni är alltså nöjda trots en höjning med 225 000 kronor?

– Ja bättre det, så slipper vi allt internt debatterande och kommunen kan fokusera på ämnen som är viktigare. Vi klarar av att betala den hyran, förtydligar Abrahamsson.

Det har tidigare talats om eventuell sponsring till klubben. Något som skulle gå utanför de 150 000 kronor som kommunstyrelsen går in och betalar till Fritidsförvaltningen för planhyran. Att TFF av denna anledning skulle acceptera en högre hyra är dock inget Per–Anders Abrahamsson håller med om.

– Nej det tror jag inte ett dugg på. Jag kan inte se hur vi skulle få ytterligare bidrag. Jag tror inte vi ska våga lyfta sponsring i kommunen. Det är en känslig fråga om kommunen går in och delfinansierar. Men om de vill hjälpa oss och stödja oss så tackar vi inte nej.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons