TFF nobbar Melander

Nu är det helt klart att Dennis Melander och TFF går skilda vägar. - Det lämnar lite bitter eftersmak. Jag har ju varit i klubben i 24 år, säger Dennis Melander.– Det var ett tufft beslut, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.
Sport • Publicerad 5 mars 2013
Foto: 

Den mångårige lagkaptenen Dennis Melander, 30, fick inget nytt kontrakt i klubben han spelat i sedan barnsben. Han började spela i TFF som sexåring och sammantaget har det blivit elva A-lagssäsonger varav sex i allsvenskan.

– Det känns både konstigt och vemodigt, speciellt som det inte var mitt beslut, säger Melander.

Klubbdirektören Mattias Kronvall bekräftar att truppen är spikad.

– När det blev klart med att Ibrahim Koroma ska försvinna kunde vi ersätta truppen med två spelare. Vi, jag och tränaren Anders Grimberg och styrelse, valde då att ta in Jonathan Asp och Saman Ghoddos. Det var inget enkelt beslut, säger Kronvall.

Dennis Melander tvekade om han skulle fortsätta med TFF eller inte. Några bud från klubbar högre upp i seriepyramiden kom dock inte.

– Då blev prio nummer ett för mig att skaffa ett jobb så jag kunde se hur mycket tid jag kunde lägga ner på fotbollen. Nu har jag ett jobb som säljare av ergonomiutrustning och det blev klart i den vevan då Koroma försvann. Då kontaktade jag TFF och sa att jag var öppen och lyhörd för ett förslag, berättar Dennis Melander.

Men TFF valde alltså Asp och Ghoddos istället.

– Ja, Kronvall ringde och sa att det valt de andra två. Det känns lite surt. Det hade varit en annan sak om vi inte kommit överens om ett kontrakt och kunnat ta farväl med ett handslag. Nu blev inte avslutet så trevligt.

Mattias Kronvall säger att han vill ha ett möte med Dennis Melander i veckan för att förklara klubbens ståndpunkter.

– Jag vill inte prata om några detaljer förrän vi träffat Dennis, säger Kronvall.

Men för Dennis Melander finns fotbollssuget kvar.

– Jag vill fortsätta spela, annars kommer jag att sakna omklädningsrumskänslan. Men det får väl bli på någon lägre nivå, vi får se om någon klubb hör av sig, säger Melander.

Blir det ingen klubb högre upp då?

– Har ingen hört av sig fram till nu så håller jag det som föga troligt, men skulle det komma ett bud stänger jag inga dörrar. Man får ta ställning då vad gäller tid för familjen och jobbet.

Har du någon ny klubb på gång?

– Nej, inte nu.

Martin Falkenby
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.