TFF nobbar konstgräs

Trelleborgs kommun har inte direkt fått en flygande start med den nyanlagda tvåmiljonersmattan i Anderslöv. Redan för en dryg vecka sedan kunde Allehanda avslöja att konstgräset inte höll måttet.
Sport • Publicerad 13 februari 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Planen var ospelbar. Anderslövs Boik och TFF, som båda tänkt sig att premiärträna på planen, fick snällt skrinlägga sina planer. På onsdagen var det dags igen. - Vi var i Anderslöv på förmiddagen, säger TFF-tränaren Anders Grimberg, men där fanns dolda isfläckar i mattan och det förelåg definitivt fara för spelarna. Planen såg bra ut, men när vi väl var ute på den sa det bara pang så försvann benen under spelarna. Killarna ramlade i tid och otid. Det var otäckt. TFF fick kasta om i programmet Anders Grimberg och Ulf Larsson valde att förlägga eftermiddagspasset till Vångavallens grusplan. Tanken på att någon skulle göra som Malmö FF:s Peter Ijeh - bryta benet - lockade inte. Anläggningschefen på kommunens upplevelseförvaltning, Mats Rengbo, har en helt annan bild av planen. - Jag var där på eftermiddagen och då var det varken snö eller is på planen. Den är knallgrön och fin, och TFF tränade ju där på förmiddagen. Enligt Mats Rengbo tog man tag i förra veckans problem efter Allehandas artikel. Kontakt togs med Fritid Stockholm, som lagt samma typ av konstgräs på sina anläggningar, för goda råd om saltsort och saltmängd. - Jag pratade själv med Stockholm och vi började salta planen direkt, så nu ska det inte vara några problem att använda mattan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.