TFF nobbar – ger spelarna ledigt

För första gången i TA-cupens historia avgörs turneringen utan TFF:s medverkan.
Sport • Publicerad 2 november 2010

– Tyvärr, våra A-lagsspelare har semester, konstaterar TFF-tränaren Alf Westerberg.

TA-cupens stora attraktionskraft – både för spelarna själva och publik – ligger i att den samlar de lokala lagen som alla spelar på lika villkor, oavsett division. I år väljer dock TFF att inte ställa upp.

Cupen ligger fel i tiden för det allsvenska laget. Under gruppspelet – sista helgen i november och första helgen i december – har spelarna semester och är inte åter i tjänst förrän i samband med finalkvällen den 9 december.

– För vår del ligger cupen fel. A-truppsspelarna har 25 semesterdagar och det är en lagstadgad rättighet de har, säger Alf Westerberg.

TFF missar nu möjligheten att visa upp sitt kunnande inför hemmapubliken för andra året i rad. Även förra året var TA-cupen utan allsvensk representation. TFF ställde visserligen upp i A-klassen, men det var enbart juniorspelare.

– De vi har att tillgå är juniorerna och de ska så som sig bör spela i juniorturneringen, menar Westerberg.

Det är inte bara TFF-seniorerna som nobbar årets TA-cup, även Svedala tackar nej. Svedala finns dock med bland ett av hela åtta damlag.

Förra årets turnering såg tre olika segrare. FC Trelleborg vann herrklassen, IFK segrade i damklassen och de dubblerande TFF-spelarna juniorklassen.

Anna Thulin
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.