Annons

TFF nära första segern

Inte heller i årets tredje träningsmatch lyckades TFF vinna. Matchen mot Halmstads BK slutade mållös, med Trelleborg som det bättre laget. "Årsbästa, det är det ingen tvekan om", sa Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 18 februari 2007

Enträget hävdar TFF-tränaren att prestation går före resultat på försäsongen. Därför var han också mycket nöjd efter 0– 0 mot Halmstad.

– Det såg mycket bra ut. Vi hade mycket bättre spring jämfört med matchen mot Jönköping (2– 3), sa Conny Karlsson.

Annons

Halmstad inledde klart bäst, men när förre TFF-anfallaren Magnus Arvidsson tvingades utgå redan efter tio minuter försvann HBK:s anstormning.

I stället var det TFF som tog tag i taktpinnen. Framför allt var Jimmie Augustsson pigg värre på sin vänsterkant.

– Det gick bra, min bästa insats i år. Tycker att jag och Micke (Bengtsson) hade ett bra spel på vår kant, sa Jimmie. 25-åringen kom till TFF för två år sedan. Då hade han testat på det allsvenska klimatet med provspel både i Halmstad och Helsingborg.

– Ska bli skönt att få spela i allsvenskan. Det känns som att jag gjorde ett bra byte, sa spelaren som lämnade IFK Hässleholm 2005.

– Det kanske också var bättre för mig att komma till Trelleborg, att vägen till allsvenskan gick via superettan.

Jimmie var på ordentligt spelhumör och hade en handfull skott mot mål, tre av dem var riktigt farliga men Marcus Sahlman stod i vägen.

– Jag borde ha satt ett i dag, konstaterade Jimmie.

Jimmie ensam skapade lika många målchanser som Halmstadsspelarna gjorde tillsammans. Även om HBK kom tillbaka in i matchen en bit in i andra halvleken så var TFF det bättre laget.

– När vi spelar som vi gjorde i dag så är det lätt att vara offensiv. Vi hade bra press och vi löpte mycket, sa Jimmie. Även om det var en bra laginsats så förtjänar, förutom Jimmie, Yousef Fakhro ett extra omnämnande. Han räddade laget vid flertalet tillfällen de gånger Halmstad var på väg att skapa något framför Fredrik Persson.

Mittbacken utstrålar en härlig vilja och pondus och ser ut att kunna visa att fjolårets säsong inte var någon tillfällighet.

Annons

Det som oroar är målfabrikationen. En anfallare till ska in i laget och det blir inte Ryan Johnson.

– Han har inte snabbheten och han är inte typen vi söker. Vi såg i dag hur det dök upp lägen som vi kunnat utnyttja om vi haft en rapp forward, sa Conny Karlsson direkt efter matchen.

– Vi har inte fattat något beslut, men… Nej, vi tar inte Ryan.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons