Annons

TFF nära att värva testspelare

Pontus Wiktorsson, offensiv spelare i division två-laget Österlen, har i två dagar bekantat sig med TFF. Samtidigt ser det ut som att förra veckans provspelare, Henrik Johansson förstärker TFF.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2019 • Uppdaterad 10 juli 2019
Henrik Johansson, tränade med TFF förra veckan. Nu kan han förstärka laget.
Henrik Johansson, tränade med TFF förra veckan. Nu kan han förstärka laget.Foto: Jonas Bergström

Förra veckan tränade Henrik Johansson med TFF. 21-åringen spelade även i lördags mot Silkeborg. Nu diskuterar TFF ett kontrakt med spelaren.

– Vi diskuterar en framtid med honom. Sedan får vi se när och om det landar, det är de sista bitarna som ska falla på plats, säger Peter Swärdh, manager i TFF.

Annons

Då kan han bli er spelare snart?

– Vi har bestämt oss, vi tittar på möjligheterna och diskuterar en framtid med honom. Så är det. Men det ska ändå in i en överenskommelse i slutändan. Men jag ser honom som en del i TFF ja.

Henrik Johansson har de två senaste säsongerna varit proffs i engelska Brentford. Han lämnade moderklubben Halmstads BK som 19-åring. Hans kontrakt med Brentford gick ut den sista juni.

Österlens Pontus Wiktorsson har tränat med TFF i två dagar.
Österlens Pontus Wiktorsson har tränat med TFF i två dagar.Foto: Jonas Bergström

Samtidigt testar TFF en annan offensiv spelare. På måndagen och tisdagen har 19-årige Pontus Wiktorsson från division två-laget Österlen tränat med laget.

– Vi har ju Noah (Christoffersson) och Merlin (Nuhanovic) i Österlen (som är utlånade) och en relation med dem som är stark. Pontus har tillhört de bästa där och vi vill uppmuntra honom och se honom i träning. Det är bra för spelare att känna på miljön, säger Peter Swärdh.

Ska han träna fler gånger med er?

– Vi ska göra en avstämning men de har sin ledighet nu så därför passade det bra nu, säger Peter Swärdh.

Pontus Wiktorsson, som fyller 20 år i augusti, har gjort succé i Österlen denna säsong. Han har gjort fem mål och fem assist på tio matcher. Han kan spela både på kanten och som central offensiv spelare.

Han är från Svedala och spelade i TFF tills han var 16 år. Därefter gick han till Limhamn/Bunkeflo. Förra säsongen spelade han i division fem med Skabersjö.

Annons

– Jag tycker att jag har kommit in tempot bra de här två dagarna. Jag spelade ihop med Haris (Brkic) när jag var yngre och det har varit lätt att komma in i gruppen, säger Pontus Wiktorsson, som spelat seniorfotboll sedan han lämnade TFF.

– Jag har fått förtroende från tränaren i år, och har haft en bra skola i både TFF och LB07, säger Pontus Wiktorsson om framgången i år.

– Han har haft en stark utvecklingskurva denna säsongen. Han har varit inblandad i de flesta av våra farligheter i år, säger Österlens tränare Jonas Stridsberg, som följde tisdagens träning på Vångavallen.

Stridsberg har även ett förflutet som tränare i TFF.

På tisdagen gjorde även de två spelarna från Gambia, Daniel Gomez och Suleyman Faal, sin sista träning med TFF.

– Vi ska göra en avstämning och se hur det ser ut framöver. Det är spelare som ser skolade ut och har en erfarenhet. Vi får bedöma en potential i dem och vi har fått bedöma vad det är för typer av spelare. Det är väl där vi ligger, säger Peter Swärdh.

Åker de hem nu?

– Vi får se hur vi ska planera framöver. Teoretiskt sett kan de vara kvar. Men vi tycker att vi fått en tydlig bild av dem. Vi måste göra en utvärdering och se hur helheten ser ut hos oss. Vi har också fått en signal om de spelare som finns i den miljön, fortsätter Peter Swärdh.

Men då kan de förstärka er redan nu i sommar?

– Vi får se. Jag säger varken det ena eller andra nu. Vi ska göra en avstämning, säger Peter Swärdh.

Annons

Under onsdagen meddelade Peter Swärdh att gambianerna tränar med TFF två dagar till.

– Utvärderingen ledde till att de ska vara här två dagar till. Torsdag och fredag kommer de att vara med på träningen. Det är ju en diskussion som förs med dem, men framför allt med deras rådgivare och deras klubb på hemmaplan, säger Peter Swärdh.

När det gäller Henrik Johansson pågår det även fortsatta diskussioner.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons