Annons

TFF med i allsvensk jakt på 19-årigt forwardslöfte

Hört talas om Abiola Dauda? Kanske inte, men hälften av de allsvenska klubbarna uppges vara intresserade av den 19-årige talangens tjänster. En av klubbarna är Trelleborgs FF.
Sport • Publicerad 11 oktober 2007

– Jag har varit mycket imponerad av honom. Han har de egenskaper som många lag söker efter. Bra i djupled och kvick, säger Tom Prahl till Sydöstran.

Som TA-sporten rapporterade om i lördagens tidning jobbar TFF:s kommande tränare med förberedelserna inför kommande säsong. Bland annat scoutar han spelare.

Annons

Tom Prahl har sett Abiola Dauda vid två tillfällen och anser att han har egenskaper som påminner om både Mats Lilienberg och Stefan Selakovic.

TFF:s intresse är så pass stort att Tom Prahl hade ett möte med Dauda.

– Han verkar ha en härlig inställning. Vi är klart intresserade, säger Prahl till Sydöstran.

Abiola Dauda kom till Sverige från Nigeria för ett år sedan. Han provspelade i Mjällby men hamnade i Sölvesborg där han i södertvåan lyckades komma upp i 18 mål. Det fina debutåret i svensk fotboll har gjort att flera allsvenska klubbar visat intresse i spelaren. Bland annat har Abiola Dauda provspelat med Örebro SK, Kalmar FF uppges ha bjudit in honom för ett besök och rykten gör även gällande att IFK Göteborg och Malmö FF har ögonen på talangen.

– Jag skulle vilja säga att över halva allsvenskan är intresserade, säger agenten Patrick Mörk till Expressen.

– Han fick ett väldigt bra intryck av Tom Prahl i Trelleborg där han fått klara besked om att de ser honom för en spelare för startelvan. Men Trelleborg riskerar ju också att åka ut, fortsätter Patrick Mörk.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons