Annons

TFF-match flyttas om Sverige går vidare

Om Sverige går till kvartsfinal i VM kommer TFF:s match mot AIK nästa lördag att flyttas från klockan sex till halv åtta. Men krocken borde ha undvikits från början anser TFF-tränaren Patrick Winqvist. ”Jag kan inte förstå att man inte tänkt på detta”, säger han.
Fotboll • Publicerad 29 juni 2018
TFF-tränaren Patrick Winqvist i hemmamatchen mot Häcken.
TFF-tränaren Patrick Winqvist i hemmamatchen mot Häcken.Foto: Andreas Hillergren/TT

Om Sverige besegrar Schweiz i åttondelsfinalen i VM på tisdag, väntar kvartsfinal för blågult. Den spelas i så fall på lördag klockan 16.00. Klockan 18.00 är det planerat för allsvensk återstart på Vångavallen när TFF tar emot AIK.

Därmed blir det en matchkrock för alla supportrar om Sverige går vidare.

Annons

TFF:s kommunikationsansvarige Lotta Lövdén Berséus satt under fredagen i ett möte med Svenska Fotbollförbundet och representant från AIK. TFF har nämligen velat flytta avsparken.

– Vi har bestämt att om Sverige går vidare flyttas avsparken från klockan sex till halv åtta. Dels kan det bli förlängning i VM, dels hinner supportrar ta sig till Vångavallen, säger Lotta Lövdén Berséus.

Har ni pratat om att flytta matchen till en annan dag?

– Det har inte varit aktuellt även om det hade kunnat funka för vår del. Men det hade inte passat AIK samtidigt är det ett jättearrangemang att flytta en match till en annan dag, säger Lotta Lövdén Berséus.

TFF-tränaren Patrick Winqvist är minst sagt besviken på Fotbollförbundet som, enligt honom, borde kunnat förutse att det skulle kunna bli en krock.

– De har vetat om sedan i december att Sverige kunde spela de här dagarna om de skulle gå vidare. Det kan ju inte bli så chockade över att Sverige går vidare, säger Patrick Winqvist.

– Jag måste säga att någon måste haft otur när den tänkt. Jag kan inte förstå att man inte tänkt på detta, fortsätter Winqvist.

Det är ytterligare tre allsvenska matcher som ska spelas på lördag. Dessutom spelar Sirius och Sundsvall på tisdag, samma dag som Sverige möter Schweiz.

För TFF:s del blir matchkrocken lite olycklig, då en match mot topplaget AIK mitt i sommaren hade kunnat dra storpublik. Nu blir det i konkurrens med VM och då eventuellt väldigt sen avsparkstid en lördagskväll.

– Det är klart att det hade varit trevligt med mycket publik på Vångavallen i en sådan här match. Men vi får glädjas åt Sveriges framgångar, säger Lotta Lövdén Berséus.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons