Annons

TFF mållöst igen

För femte matchen i rad tvingades TFF-spelarna på påskafton promenera av planen utan att ha lyckats göra mål. Helsingborg vann nämligen det skånska träningsderbyt på Olympia med 1-0 (1-0) efter en snällt dömd straff redan i den sjunde matchminuten.
Sport • Publicerad 30 mars 2002

Domaren tyckte att TFF-backen Peter Abelsson rev ner Alvaro Santos i straffområdet. - Den kändes lite billig, suckade TFF-tränaren Alf Westerberg. - Solklar, kommenterade HIF-tränaren och förre TFF-tränaren Sören Cratz. Hur som helst. Alvaro Santos slog själv straffen nästan mitt i målet när Pål Lundin fläkte sig åt höger. HIF var klart bäst i den första halvleken, mer tyngd och större finess borde emellertid inneburit fler hemmamål, men Rade Prica och Alvaro Santos på topp hade svårt att ta sig igenom TFF:s fyrbackslinje, och när man gjorde det fanns inte skärpan där. TFF spelade upp sig rejält efter pausvilan samtidigt som HIF tappade i styrka. Christian Andersson och Jonas Nilsson bildade TFF-anfall när Greger Andrijevski var febersjuk. Christian hade ett par bra chanser i den andra halvleken, Jonas ett fräsande skott som HIF-målvakten Fredrik Larsson tvingades tippa till hörna. De missade målchanserna innebar att TFF nu spelat 477 minuter utan att lyckas göra mål. Men det oroar inte Alf Westerberg. - Vi har mött fem allsvenska lag på försäsongen och förlorat mot fyra av dem med uddamålet. De mål vi inte gjorde i dag, kommer vi att sätta när motståndet kommer från superettan. Det är jag övertygad om, sade TFF-tränaren. Träningsmatch Helsingborgs IF-TFF 1-0 (1-0) H: Alvaro Santos (7) straff. Publik: 951

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons