Annons

TFF letar efter ny tränare

Alf Westerberg är sjukskriven på obestämd tid. Nu får TFF söka efter en ny huvudtränare.
– Vi har en reservplan, säger ordförande Per-Anders Abrahamsson.
Sport • Publicerad 7 juni 2012
Foto: Tomas Nyberg

Alf Westerberg skulle göra comeback mot Landskrona Bois igår kväll efter sin sjukskrivning.

Men på förmiddagen sjukskrev han sig på nytt.

Annons

– Att vara elittränare är tufft. Man ställer höga krav på sig själv och har höga krav från omgivningen. Och man tar med sig jobbet hem alltid, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.

– Det viktigaste nu är att hjälpa Alf. Han var nog lite för optimistisk och kom tillbaka för tidigt, fortsätter Abrahamsson.

Alf Westerberg är nu sjukskriven på obestämd tid. Tränaren lider av utmattningsdepression och var tvungen att ta en paus för en månad sedan eftersom han, som han berättade för TA-sporten förra veckan, kände sig jättetrött.

Med tanke på att han redan försökt komma tillbaka en gång efter tre veckors vila lär det ta tid innan TFF kan räkna med Westerberg igen.

Per-Anders Abrahamsson berättar att klubben nu ska ta ett beslut om vem som ska leda laget framöver.

– Vi har en reservplan, vi får gå igenom den. Men vi i styrelsen måste först sätta oss ner och diskutera tillsammans. Vi har precis fått reda på detta, förra veckan fungerade det bra för Alf, säger Abrahamsson till TA-sporten på torsdagseftermiddagen.

TFF-styrelsen måste nu ta ett snabbt beslut.

– Klart att vi har diskuterat om vad som ska hända om Alf inte skulle komma tillbaka, men det är först nu det blivit aktuellt.

– Våra förhoppningar var att Alf skulle leda laget. Nu är vi i ett annat läge. Hur det kommer att utveckla sig får vi ta ställning till nu, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.

Kommer Hannu Sirviö få ta över laget resten av säsongen?

– Jag kan inte ge svar på det idag. Nu har vi fått reda på att Alf är sjukskriven och utifrån det får vi titta framåt. Men vi måste tänka i olika banor, säger Mattias Kronvall.

Sanna Wahanta
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons