Annons

TFF långt under sitt tänkta publiksnitt

Trots ledning i superettan för TFF har publiken inte hittat till Vångavallen. Publiksnittet hittills är långt under det man budgeterat med.
Sport • Publicerad 24 augusti 2006
Trots toppkänning under hela säsongen har det gapat tomt på Vångavallens läktare. Publiksnittet är skrala 1 624 personer. Till matchen mot Umeå på bilden kom det 1 505 . Årets bästapubliksiffra på Vångavallen, hittills var mot Norrköping då 2 003 tog sig till Vångavallen.Arkvbild: Tomas Nyberg
Trots toppkänning under hela säsongen har det gapat tomt på Vångavallens läktare. Publiksnittet är skrala 1 624 personer. Till matchen mot Umeå på bilden kom det 1 505 . Årets bästapubliksiffra på Vångavallen, hittills var mot Norrköping då 2 003 tog sig till Vångavallen.Arkvbild: Tomas NybergFoto: 

Inför årets säsong siktade TFF högt och hoppades på ett publiksnitt på 2 500 personer.

Efter tio hemmamatcher har man ett snitt på 1 624 personer. Över 800 under det budgeterade snittet.

Annons

– Vi kommer ju inte att nå snittet, säger Barbro Bengtsson som är marknadsansvarig i TFF.

Och hon har en förklaring till att den spelmässiga succén inte lett till en publikmässig succé.

– Efter två rätt mediokra år på det sportsliga planet tar det tid innan publiken hittar tillbaka till oss. Skulle vi gå upp i allsvenskan nästa år tror, och hoppas, jag på en betydligt större publik. Även klubbens ordförande Per-Anders Abrahamsson är inne på samma linje.:

– Trelleborgarna blev lite bortskämda med allsvensk fotboll under en följd av år 1990-talet och det krävs nog det för att man ska komma i stora skaror till Vångavallen.

– Om man tittar på de andra lagen i superettan har till exempel Mjällby och Degerfors med mindre befolkning bättre snitt än oss, men det handlar mycket om traditioner.

Även om snittet kan bli högre efter höstens matcher innebär det oavsett ett ekonomiskt avbräck för TFF, hur stort är i dag oklart.

– Vi får mindre resurser att röra oss med vilket bland annat innebär att vi inte har haft samma möjligheter att förstärka som vi hade önskat, säger Per-Anders Abrahamsson.

Enligt Barbro Bengtsson är det bara idogt arbete bland medlemmar, sponsorer och andra fotbollsintresserade som kan ge avtryck på Vångavallens läktare.

– Vi har en kärntrupp på 1500 åskådare som alltid kommer, det gäller att göra den betydligt större, säger Barbro Bengtsson. Om inte trelleborgarna vill gå på fotboll finns det andra delar i närområdet som TFF kan och ska sikta in sig på.

– Österlen är ett område där vi ska göra mer för att locka folk att komma till Vångavallen, och vi ska göra det bättre.

Annons

I ett längre perspektiv måste också något hända med Vångavallen.

– Komforten på arenan måste bli bättre. Precis som våra matcharrangemang, säger Per-Anders Abrahamsson självkritiskt.

Oavsett tidigare publiksiffror väntar i dag årets stora publikmatch på Vångavallen.

Och Barbro Bengtsson både tror och hoppas på mycket folk.

– Det blir minst 3 5oo personer på Vångavallen i dag, lovar hon.

Eller som Per-AndersAbrahamsson uttrycker det:

– Kommer inte folk nu, när ska de då komma…

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons