Annons

TFF lånar ut unga talanger

Rasmus Östman till Husqvarna och Mattias Andersson till Höör. TFF väljer att låna ut två av sina talanger för resten av året.
Sport • Publicerad 29 juli 2009

TRELLEBORG. – Vi har haft en stor trupp och med många av de skadade spelarna tillbaka så var detta ett bra alternativ, säger Alf Westerberg.

Rasmus Östman har haft svårt att slå sig in i A-laget i år och inte fått chansen att visa upp sig i allsvenskan. TFF hoppas därför att ett miljöombyte ska göra 21-åringen gott. Och klubben som Östman ska få en nytändning i är division 1-klubben Husqvarna.

Annons

– Han har själv kännt att han står stilla och stampar. han har inte närmat sig A-laget och vill byta miljö för att få en nytändning, säger Alf Westerberg.

Östman lånas ut säsongen ut och har därefter ett år kvar på sitt kontrakt med TFF.

– Vi hoppas att han kan vara med och fajtas om en plats på allvar när han kommer tillbaka, säger Westerberg.

För Mattias Anderssons del blir det spel i en betydligt lägre division. 20-åringen, med utgående kontrakt i TFF, blir Jens Sloths ersättare i Höörs IS.

– Det är klart att jag tycker att han klarar av att spela högre än så men för hösten blir det en bra lösning, säger Alf Westerberg om Mattias Anderssons klubbyte.

Lucas Dietrichson
NICOLINN NILSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons