Annons

TFF lånar ut målvakt

Merlin Nuhanovic lånas ut till IFK Malmö denna säsong. TFF-målvakten kommer dock att kunna kallas tillbaka till TFF med kort varsel om det skulle behövas.
Fotboll • Publicerad 14 april 2021
Merlin Nuhanovic lånas ut till IFK Malmö. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Merlin Nuhanovic lånas ut till IFK Malmö. Foto: Petter Arvidson/BildbyrånFoto: Bildbyrån

Som TA-sporten berättade för ett par veckor tittade TFF på möjligheterna att låna ut tredjemålvakten Merlin Nuhanovic denna säsong. Han spelade med IFK Malmö under försäsongen, och nu lånas 21-åringen ut till division ett-klubben.

TFF har gjort ett nytt samarbetsavtal med IFK Malmö, som gör att de kan låna ut Nuhanovic enligt den så kallade 24-timmarsregeln, vilket gör att målvakten kan representera båda klubbarna i år.

Annons

Han kommer även att fortsätta träna med TFF vissa dagar och få fortsatt målvaktsträning av Thomas Kozma.

– Merlin är en av tre målvakter i A-truppen den här säsongen och en utlåning ger honom större möjlighet till regelbunden speltid. Jag ser fram emot att se honom prestera på ett bra sätt i Ettan, säger TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson, till klubbens hemsida.

TFF värvade för ett par veckor sedan den danske målvakten Kasper Kristensen, som i första hand nu ska konkurrera med Hampus Nilsson om målvaktsposten i superettan.

Merlin Nuhanovic under onsdagens TFF-träning. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Merlin Nuhanovic under onsdagens TFF-träning. Foto: Petter Arvidson/BildbyrånFoto: PETTER ARVIDSON
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons