Annons

TFF kördes över i Östersund

0–1 efter fyra minuter, 0–2 efter nio minuter och 0–3 efter elva. TFF:s poängförhoppningar släcktes snabbt på Jämtkraft arena. Östersund vann med 4–1 (4–1) mot ett TFF som knockades tidigt.
Publicerad 21 juli 2018 • Uppdaterad 22 juli 2018
Saman Ghoddos krams om efter sitt 3–0-mål samtidigt som Marko Johansson kröker rygg i TFF-målet.
Saman Ghoddos krams om efter sitt 3–0-mål samtidigt som Marko Johansson kröker rygg i TFF-målet.Foto: Robert Henriksson/TT

Matchen var jobbig på förhand och blev ännu jobbigare när den väl började. TFF:s försvar var inte samspelt och ett aggressivt hemmalag utnyttjade de stora ytorna hänsynslöst.

Efter Curtis Edwards distinkta skott till 1–0 gjorde Saman Ghoddos elegant 2–0 på frispark innan samme man styrde in ett inlägg från Hosam Aiesh till 3–0.

Annons

– Vi var kvar på hotellet när matchen startade. Att ligga under med 0–3 efter tio minuter är en rejäl uppförsbacke. Vi var förberedda på att de skulle pressa högt, det är hos oss själva det ligger, vi är inte på tå när matchen börjar. Det är för dåligt, säger Sebastian Ohlsson till Cmore efter matchen.

Felix Hörberg i kamp med Curtis Edwards. Hörbergs reducering till 1–4 var vacker, men då var matchen redan avgjord.
Felix Hörberg i kamp med Curtis Edwards. Hörbergs reducering till 1–4 var vacker, men då var matchen redan avgjord.Foto: Robert Henriksson/TT

Målen stärkte hemmalaget som dominerade matchbilden tydligt och när bollen väl kom in i straffområdet var det farligt ideligen. Saman Ghoddos inlägg nåde Jamie Hopcutt som lättvindigt kunde göra 4–0 framför TFF-målvakten.

Målvakten Marko Johansson står still när Saman Ghoddos knorrar in 2–0 på frispark i nionde minuten.
Målvakten Marko Johansson står still när Saman Ghoddos knorrar in 2–0 på frispark i nionde minuten.Foto: Robert Henriksson/TT

Felix Hörberg reducerade snyggt när han sköt från långt håll ur liten vinkel, ett skott som såg ut som ett inlägg och seglade in över Ali Keita via bortre stolpen.

I andra halvlek hände inte mycket, båda lagen tycktes inse att det hela var avgjort. För TFF handlade det om att spela för hedern.

– Matchen varade i elva minuter, resten var tid som skulle spelas av, sammanfattar Patrick Winqvist, TFF-tränaren som tycker att TFF inledde matchen bra de två, tre första minuterna.

– Det som händer sedan behöver vi titta på en gång till. Vi tar några riktigt dåliga beslut och försätter oss i någon form av chocktillstånd. Det handlar om lägsta nivån och hur vi agerar i olika detaljer. Samtidigt har vi en motståndare som är skickliga på att hantera sin matchplan efter det, fortsätter Winqvist, som var rädd att raset skulle fortsätta.

Vad sa ni i omklädningsrummet efter första halvlek?

– Det var några som skällde på varandra, mest för att få ur sig vad man tycker och tänker. I andra halvlek handlade det om hedern, moralen och klubbmärket, att inte släppa in ytterligare mål.

Förlusten innebär att TFF släppt in tio mål på de tre senaste matcherna efter uppehållet. Mot Östersund fick Jacob Palander göra sin första match från start under säsongen, tillika handlade det om allsvensk debut för 22-åringen.

– Det var den enda backen som var tillgänglig. Han har jobbat hårt och var värd den här möjligheten. Jag tycker fortfarande att det var rätt beslut, sa Winqvist som inte ville låta assisterande tränaren Magnus Andersson göra ännu en nödhjälpsinsats.

Annons

– Magnus är assisterande tränare. Vi var överens om det, Magnus, jag och Kristian (Haynes) att vi skulle släppa fram Jacob. Det här blev en hård och nyttig lärdom för honom. Vi får stötta honom nu, men det är inte han som försätter oss i de här situationerna.

Till nästa match får TFF tillbaka viktiga försvarspjäser som Jasmin Sudic och Lasse Nielsen. Sannolikt har också ytterbacken Kofie Sardoike hunnit bli spelklar till matchen mot Hammarby nästa måndag.

Läs mer: Så var matchen

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons