Annons

TFF knorraröver förlustav Hanssonoch Hansson

Sport • Publicerad 30 december 2004

– Vi har inte skrivit några papper men vi har pratat med killarna och är överens så långt. Sedan får ju vi presentera ett förslag som de får ta ställning till, säger Peter Fransson, vice ordförande och värvningsansvarig i Höllvikens Gif.

Tobias Hansson och André Hansson hade kontrakt som gick ut med TFF efter säsongens slut. Trots det tycker TFF:s sportchef Lasse Larsson att Höllviken kunde ha meddelat vad som var på gång.

Annons

– Att läsa sånt här i tidningen är inte kul och jag tycker att även om de inte har kontrakt längre så hade man kunnat slå en signal från Höllviken. Men jag tror att pojkarna har hittat en vettig nivå, säger Larsson. TFF-sportchefen förväntar sig att man från Höllvikenhåll tar kontakt eftersom den så kallade frimånaden är över. Enligt de nya nationella övergångsreglerna som trädde i kraft den 15 november finns en frimånad – 15 november till 15 december – då en amatörspelare fritt kan byta klubb.

Där gör dock Peter Fransson en annan regeltolkning än Lasse Larsson.

– Hos oss blir de (Hansson och Hansson) ickeamatörer, det vill säga de kommer att tjäna mer än 3 000 kronor under året, och det gör att de fritt kan vänta ända till den 31 mars med att skriva på.

Så här står det i de nya reglerna:

"Registrering av spelarövergång beträffande icke-amatör (från amatör till icke-amatör respektive från icke-amatör till icke-amatör) kan endast ske vid ett tillfälle varje säsong under en av två av SvFF fastställda registreringsperioder, nämligen under tiden fr.o.m. den 15 november t.o.m. den 31 mars respektive fr.o.m. den 1 juli t.o.m. den 31 augusti."

Klart är i alla fall att Höllviken måste betala ett ersättningsbidrag till TFF och övriga klubbar som de aktuella spelarna representerat från och med tolv års ålder (i detta fall bland andra IFK Trelleborg).

– Det måste vi och det rör sig om några tusenlappar, säger Peter Fransson som inte tycker att man i Höllviken gjort något fel i samband med Hansönernas övergång.

– Jag vill inte ha några hårda relationer med TFF och jag kommer att meddela dem när allt blir klart. Men vi har inte skrivit några papper än.

Jonas Gustafsson

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons