Annons

TFF knapp favorit

TFF får finna sig i att vara favoriter i division ett södra.
Sport • Publicerad 5 april 2013
Foto: 

– Det är inte något jag tänker på. Det är bara spekulationer inför premiären. Serien avgörs på plan, säger TFF:s tränare Anders Grimberg.

TFF, Oddevold och Lunds BK är tunga favoriter i Söderettan. Åtminstone om man får tro på tränarnas tips på upptaktsträffen i Husqvarna igår. TFF fick flest röster som etta (se faktaruta), där av det knappa favoritskapet.

Annons

– Vi vill jobba i det tysta. Vi har åkt ner två divisioner och vill inte gapa över för mycket. Mycket beror på form, skador och avstängningar, säger Grimberg.

Även Oddevolds tränare ligger lågt.

– Vi har tappat mycket allsvensk rutin från förra året, säger Oddevolds tränare Jan Erik Lien.

Däremot tippade Lunds BK:s tränare Leif Enqvist sitt eget lag etta. Anders Grimberg tippade Oddevold etta, före Lunds BK.

– Killarna vet att jag och Jimmie tror stenhårt på dem, men jag vill inte bjuda på extra tändmedel genom att tippa oss först. Vi kommer från superettan så de flesta lagen blir extra taggade bara av det.

Men nu är ni favoriter enligt tränarna?

– Ja, men Lunds BK och Oddevold kan gott bära den stämpeln också. Jag tycker också Utsikten ser ut att ha en bra trupp och jag säger som deras tränare Janne Karlsson: Vi kan slå alla, men också förlora mot alla.

Grimberg stack också ut hakan under utfrågningen i Husqvarna. ”När jag kom till Trelleborgs omklädningsrum första gången så var det ett dåligt kroppsspråk, men jag klädde av mig för att lätta upp.”

– Det var den 20 juni i fjol. Jag ville ju skruva upp killarna så de kom på vinnarspåret igen.

Även skador diskuterades och Grimberg blev nostalgisk. ”2000-talets fotbollsspelare behöver en magnetröntgen bara de har fått en lårkaka. Det var bättre förr”, sa han.

– Vi genrepar mot BW 90 på lördag och vi får bara ihop tolv utespelare och en målvakt. Vi vill inte äventyra något inför premiären så en del får stå över som en säkerhetsåtgärd, men vi har också skador.

Martin Falkenby
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons