Annons

TFF KLART FÖR ALLSVENSKAN

Trelleborgs FF är åter en allsvensk klubb. Efter 4– 1 mot Åtvidaberg har laget redan säkrat avancemanget. "Underbart!" sa en tårögd ordförande Per-Anders Abrahamsson direkt efter slutsignalen.
Sport • Publicerad 1 oktober 2006
Jubel i TFF:s omklädningsrum efter att klubben säkrat allsvenskt spel 2007. Det är fjärde gången som TFF tar sig till högsta serien och nästa säsong blir klubbens 13:e säsong i allsvenskan. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Jubel i TFF:s omklädningsrum efter att klubben säkrat allsvenskt spel 2007. Det är fjärde gången som TFF tar sig till högsta serien och nästa säsong blir klubbens 13:e säsong i allsvenskan. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

TFF fyller 80 år i år och bättre present än en allsvensk plats 2007 går knappast att önska sig. Mot Åtvidaberg kom lagets 18:e seger och Per-Anders Abrahamsson strålade av lycka.

– Det som gläder mig mest är att vi hade tre 19-åringar och tre 20-åringar på planen i dag. Det här ska vi bygga vidare på, vi har redan stommen till ett allsvenskt lag. Försvaret håller allsvensk klass, mittfält och anfall håller till hälften allsvensk klass. Vi ska värva, men vill inte ha en massa agenter ringandes. Vi tar gärna in fler spelare från närområdet, men är inga rasister och kan även tänka oss en smålänning eller en bleking…

Annons

Conny Karlsson fick sig en ofrivillig dusch i omklädningsrummet när spelarna firade sin tränare.

På presskonferensen var Conny Karlsson samlad.

– Det är lätt att säga att det senaste laget rankas som det högsta, men det är alltid lika roligt, svarade han på frågan hur högt han rankade avancemanget.

Conny Karlsson har tidigare fört upp Landskrona och Kalmar FF till allsvenskan, norska Haugesund till tippeligan.

Nu får han leda TFF i allsvenskan 2007.

– Vi har jobbat bra tillsammans under hela året. Det ska bli väldigt spännande med det här laget i allsvenskan, en grupp som har framtiden framför sig. Många spelare har mycket ogjort på fotbollsplanen. Det finns stor potential.

I matchen mot Åtvidaberg fick TFF en smakstart när Emil Mårtensson sköt in 1– 0 redan i tionde minuten.

Men laget agerade nervöst, Åtvidaberg kvitterade efter paus och först när Michael Mensah nickade in 2– 1 med kvarten kvar släppte anspänningen. Linus Malmqvist svarade för 3– 1 och Patrick Nilsson 4– 1.

2 620 åskådare följde matchen på Vångavallen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons