Annons

TFF kan ha fått napp

Testspelare kommer och testspelare går – det gäller året ut i TFF och hittills har väl ingen riktigt imponerat. Förrän på måndagen när portugisen, Paulino Lopes Tavares och senegalesen, Djime Ngom, var med i Anderslöv.
Sport • Publicerad 10 december 2007
Paulino Lopes Tavares, från Portugal och Djime Ngom, från Senegal visade hyfsat fina takter under träningen i Anderslöv i går. Tom Prahl vill se mer av båda och ett nytt pass väntar i dag klockan 16. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Paulino Lopes Tavares, från Portugal och Djime Ngom, från Senegal visade hyfsat fina takter under träningen i Anderslöv i går. Tom Prahl vill se mer av båda och ett nytt pass väntar i dag klockan 16. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

Paulino – som förresten passade på att fylla 23 år just i går – var väl den som under ordinarie träningspass visade riktiga kvaliteter. En rörlig kantlöpare som från mittfältspositionen utmärkte sig med både snabbhet i steget och blick för spelet.

– Många bra spelare men jag kan bara hoppas på att få ett kontrakt här, menar Paulino ödmjukt efter träningen.

Annons

Tom Prahl och Alf Westerberg nöjde sig inte med att se vare sig Paulino eller Djime Ngom tillsammans med hela flocken TFF-are utan valde att specialträna duon efteråt.

– Jag tycker nog att båda visade fina takter, även om väl kanske Paulino var den som visade mest, menar Alf efteråt.

Mikael Bengtsson och Thommie Persson fick stanna kvar tillsammans med Calle Wachtmeister och Viktor Noring som målvakter. Mot dessa fick Paulino och Djime spela man-mot-man och visa upp sig även i andra situationer och väl tillbaka på Vångavallen analyserade Tom så här:

– De här båda är ett steg i rätt riktning och värda att titta mer på. Paulino är väl den som visade mest men tänk på att Djime endast är 19 år och därmed ganska oskolad. Man kan skönja en tanke hos Tom, där han ser en stor potential att själv just skola senegalesen.

Djime Ngom fyller 20 år om en månad och inledde karriären hemma i Dakar och Atheltic Club där. Sedan 2005 har han funnits i Marseilles organisation – utan att dock ha funnits i närheten av huvudtruppen där.

Paulino Lopes Tavares är alltså 23 år och han är portugis. Inledde i Benfica 1997-98 och fortsatte sedan i Cultural Pontinha i division två. 2001-03 representerade han Campomaiorense, innan det bar av till Frankrike.

– Jag har senast spelat med Paris Villimomble i tredje divisionen men spelade 2004-05 i division tvåslaget Créteil, berättar Paulino väl tillbaka i värmen på Vångavallen.

Paulino stannar veckan ut, medan Djime Ngom åker tillbaka på torsdag. Redan i dag ansluter dock näste man:

– Ja, det är ytterligare en senegales – som tillhört Setubals organisation de tre senaste åren. Dock utanför den portugisiska förstaligan men med U21-landskamper för Senegal i bagaget, informerar Tom.

I går skulle även en kille från Haiti dykt upp men han skadade sig i helgens seriespel.

Annons

– Han representerar Levante i Spanien och det är olyckligt att vi inte fick se honom också, menar Tom. TFF-läget i övrigt ser ut så här:

Fredrik Jensen gör stora framsteg och räknar med full bollaktivitet i slutet av januari.

– Allt fortlöper som det ska och det är härligt att vara tillbaka, menar en optimistisk Fredrik.

Fredrik återupptog snickarjobbet i augusti – efter operationen – men nu lägger han snart hammaren på hyllan igen:

– Ja, jag satsar fullt ut på fotbollen fram till och med mars i första hand, sedan får vi se. Jag vill ge fotbollen en riktig chans och även om min arbetsgivare väl är så där lagom glad att jag slutar, så håller han tummarna för mig.

Björn Westerblad fick nya problem med sitt skadade knä under slutet av höstsäsongen och har fått vila sedan dess:

– Knäet svullnade upp men nu börjar jag komma riktigt i kapp och i slutet av nästa vecka räknar jag med att köra för fullt.

Fredrik Perssons rehabträning fortlöper också normalt och så här säger Jan Ericsson:

– Skönt att vi fick klart med Johan Dahlin, så att Fritz inte behöver känna stressen att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons