Annons

TFF-insats lovar gott

Snöfallet hindrade inte till spel och tur var väl det. Landskrona och TFF presterade en riktigt hygglig match trots underlaget. "Det här påverkar oss positivt", säger TFF-tränaren Conny Karlsson efter att laget klarat 1–1.
Sport • Publicerad 22 februari 2005
"Jag borde ha gjort mål", tyckte Jonas Bjurström om den här chansen mot Landskrona. Mittfältaren var planens bäste spelare och var själv nöjd med sin och TFF:s insats. @08 Bildbyline:BILD: CLAES Nyberg
"Jag borde ha gjort mål", tyckte Jonas Bjurström om den här chansen mot Landskrona. Mittfältaren var planens bäste spelare och var själv nöjd med sin och TFF:s insats. @08 Bildbyline:BILD: CLAES NybergFoto: 

TFF inledde svagt men kom in i matchen efter en dryg kvart. Då visade laget fina kvaliteter och som matchen utvecklade sig kunde TFF mycket väl ha vunnit.

– Vi är obesegrade, säger Yousef Fakhro nöjt.

Annons

5–1 mot Högaborg senast och nu 1–1 mot allsvenska Landskrona.

– Det här är resultat som påverkar oss positivt. Vi gör en bra match, svarar för en bra prestation och på många håll var det mycket spring i benen. Vi gör en bra arbetsinsats och det är viktigt, säger Conny Karlsson. Bois hade tre farliga skott i första halvlek där Antti Okkonens ribbskott var närmast att resultera.

För Trelleborgs del skapades inte så mycket framåt, bara några halvchanser innan Mattias Kronvalls snedträff, en Boisförsvarares misslyckade rensning och Stephen Ademolus kalla lyftning som betydde 0–1.

Landskrona fick mer att säga till om efter paus och kvitterade genom en frispark som Richard Richardsson aldrig haft problem med om det inte vore för underlaget.

– Bollen stack iväg när den studsade och tyvärr försökte jag greppa den. Efter målet boxade jag bort bollen i stället.

I övrigt fanns absolut ingenting att anmärka på målvaktsspelet. Richard visade snabb reaktionsförmåga när han avstyrde en nick från nära håll innan kvitteringen och vid andra aktioner var han mycket stabil.

TFF kunde – och borde – ha gjort mål även i den andra halvleken. Både Stephen Ademolu och Alban Jusufi hade fina lägen i samband med kontringar men ingen av dem lyckades förvalta sina chanser. TFF:s uppryckning i matchen berodde främst på att mittfältsmotorn Jonas Bjurström tog kommandot på mittfältet. Han löste sin uppgift galant, skapade utrymme för sig själv och medspelarna. Nyförvärvet från Frölunda var planens bäste spelare.

– Det funkade bra i dag. Tycker att Sloth och jag kompletterar varandra bra – han är en stor jäkla björn, säger Jonas Bjurström om kollegan Jens.

– Jag tycket inte vi var sämre än Landskrona och jag tycker vi ska vara nöjda med vår insats.

TFF kommer undan med godkänt betyg, med snudd på bra. Passningsspelet var stundtals dåligt och som direkt följd blev kantspelet lidande. Denna gång kan vi skylla på underlaget.

Annons

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons