Annons

TFF imponerade mot IFK Malmö

TFF hade inga som helst problem med IFK Malmö och matchen slutade 5-0 till det allsvenska laget. Patrik Svensson testades som forward och gjorde succé: Två mål och förarbete till alla de andra.
Sport • Publicerad 8 februari 2004
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Skillnaden mellan ett danskt topplag och ett svenskt division 2-lag är himmelsvid. Efter förlusten mot FC Köpenhamn, där TFF blev utspelat efter noter, var det ett revanschsuget lag som tog sig an IFK Malmö på konstgräset i Anderslöv. Efter en lite trevande inledning tog TFF över fullständigt efter tio minuter. BILD:CLAES NYBERG Första målet kom efter knappt 20 minuter och det var matchens man, Patrik Svensson, som serverade Mats Lilienberg. Tio minuter senare stod det 3-0 och då gick luften ur gästande IFK. - Det här var bara en träningsmatch av flera men det var en underbar match att spela för mig, säger Patrik Svensson. Tränaren Ulf Larsson var förstås nöjd, både med Patrik Svensson och laget i stort. - Patrik är en oerhört god fotbollsspelare, säger Larsson som tycker det är för tidigt att spekulera i var Svensson ska spela när det blir allvar senare i vår. - Resultatet är ointressant, det viktiga är att vi börjar få linjer i vårt spel, fortsätter Larsson. TFF luftade i stort sett hela truppen och laget var lika överlägset tiden ut. Smolket i glädjebägaren var att målvakterna Rickard Rickardsson (första halvlek) och Lee Baxter (andra), som testas av TFF, inte hade mycket att göra och därför var väldigt svåra att bedöma. IFK Malmö tilläts inte skapa en enda farlighet. Träningsmatch TFF-IFK Malmö 5-0 Patrik Svensson 2, Mats Lilienberg, Kristian Haynes, Andrei Tjunin.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons