Annons

TFF i ny skepnad

En ny säsong, ändå är det mesta sig likt. På den allsvenska upptaktsträffen i Halmstad tippades nykomlingarna, som sig bör, att trilla ur direkt.
Sport • Publicerad 25 mars 2004

TFF och Kalmar har båda som målsättning att etablera sig i allsvenskan men traditionen talar emot. Kalmar gör sitt tredje försök på fem år för att ta hålla sig kvar och är det tydligaste beviset på hur svårt det är. I fjor misslyckades Öster och Enköping kapitalt. Medan Kalmar satsar på brassar och ett par rutinerade namn sätter TFF sin tillit på sin goda laganda och ett "nytt" spelsystem. Olle Mörk hade den uppgiften för tre år sedan och han har beskrivit den "?som en supertanker. Det tar tid att vända, men när det vänder, då går det inte att hejda processen". Plötsligt nämns TFF med respekt. Från att i höstas ha klassats som aningen bättre än ett korpgäng har fotbollskännarna vänt på sina kappor i en märkligt synkroniserad rörelse. Fortfarande klassas laget som ett av seriens sämsta, men inte med samma självklarhet som det var för några månader sedan. Antalet som tror på en respektabel mittenplacering har ökat dramatiskt. Huruvida det är av godo är en helt femma. Det finns en favör i att betecknas som ett stryklag. I Halmstad diskuterade jag TFF med Torbjörn Nilsson och han är glad över att det spelas positiv fotboll på Vångavallen igen. - TFF har ändrat sin image vilket är roligt och det är bara att hoppas att det spelet räcker till. Torbjörn hyllar den sortens fotboll. En fotboll som är rolig att spela, en fotboll som är rolig att beskåda, en fotboll som Torbjörn Nilsson själv levererade en gång i tiden. Nu är det upp till TFF att leverera, supertankern har vänt. I tabelltoppen går tipset till Malmö FF. Tom Prahl har tvingats ändra spelsystem, 3-5-2 är modellen för dagen. En skör modell. Skador på ett par spelare och spelsystemet blir omedelbart fel. Kanske har MFF haft sin beskärda del av skador, då är Malmö en given guldkandidat. Onsdagens 5-0 mot Kalmar imponerar. Djurgården brottas med problem. Enligt Zoran Lukic har laget tränat hårt för att stå rustat för en lång säsong. Nackdelen är uteblivna resultat på försäsongen och slitna spelare. Har inte formen kommit till nästa måndag är det läge för skrällkväll på Vångavallen i premiären.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons