Annons

TFF hjälpte Örebro till allsvenskan

Örebro är klart för allsvenskan 2007. I superettans sista omgång blev det seger med 2– 1 mot Assyriska. Samtidigt fick Örebro nödvändig hjälp av TFF som besegrade Brommapojkarna med samma siffror.
Sport • Publicerad 21 oktober 2006

Trots allt snack om läggmatch, motivationsbrist och reseplanering blev det TFF-seger borta mot Brommapojkarna.

– Aftonbladet hade en fotograf på stationen klockan sex i morse och en fotograf när vi kom fram. Det var ganska så komiskt. Allt snack har nog triggat oss mer och vi får väl ringa Aftonbladet och säga vad de kan göra med bilderna nu, sa lagkaptenen Linus Malmqvist.

Annons

Kan ni ha nytta av den här uppståndelsen framöver?

– Vi vet vilka vinnarskallar vi har i gruppen, det är karaktär i allt vi gör. Det har vi visat hela säsongen och vi fick visa det ännu en gång i dag.

– Man lär sig mycket genom att spela under en sån här extra press. Det har stärkt oss och vi tar med oss erfarenheten, sedan får vi se om vi får nytta av den, sa Linus Malmqvist.

Yousef Fakhro och Michael Mensah svarade för de två målen som kom i mitten av den andra halvleken. Brommapojkarna, som reducerade sent i matchen, hade många chanser att ta ledningen men Fredrik Perssons storspel hindrade BP gång på gång. Rekordpubliken på Grimsta IP, 4 440 åskådare, fick se en öppen tillställning där BP öppnade bäst. Men TFF hade förvånansvärt mycket bollinnehav och växte in i matchen. I andra halvek ökade trycket mot Kristoffer Björklund i BP-målet.

– I det läget var vi överlägsna. Vi hade bra rull på bollen och spelade ut dem, sa Linus Malmqvist.

0– 1 kom i 61:a minuten då Yousef Fakhro nickade in Mikael Bengtssons hörnspark. Åtta minuter senare kontrade Jonas Bjurström, Björn Westerblad och Michael Mensah. Mensah sköt in bollen mellan Björklunds ben efter snabbt och effektivt förarbete.

Brommapojkarna tvingades i det läget förlita sig på att Assyriska skulle knipa poäng i Örebro.

– Vi är väldigt stabila i vårt spel och det är inte lätt att forcera mot oss. Jag tror Brommapojkarna var lite tagna också. På efter 2– 0 sprang de nog mest runt och tittade på matchtavlan och matchen i Örebro, sa Malmqvist. Örebro var illa ute i den andra halvleken. Assyriska kvitterade till 1– 1 efter paus och hade även en ribbträff. Men Örebro fick in ett segermål i 83:e matchminuten.

Det – och TFF:s seger – räddade Örebro.

Fredrik Persson fick inte hålla nollan för 18:e gången i år. Men han, och de övriga i TFF, svarade på den hårda kritik som laget fått efter matchen mot Örebro förra veckan. På 30 matcher skrapade TFF ihop 66 poäng och det blev endast två förluster.

– Vi har gjort en kanonsäsong. Bara två förluster är riktigt bra och vi har haft en väldigt hög lägstanivå. Det är imponerande när vi har ett så ungt lag, sa Linus Malmqvist som kunde se fram emot en lugn tågresa hem – utan fotografer.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons