Annons

Kontrakt med nyförvärv bryts – efter en vecka

Förra måndagen presenterades Musa Noah Kamara. Nu hävs kontraktet. Anfallaren vill resa tillbaka till hemlandet Sierra Leone.
Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2019
Musa Noah Kamara har redan lämnat Trelleborg och Vångavallen.
Musa Noah Kamara har redan lämnat Trelleborg och Vångavallen.Foto: Christer Thorell

Han var en värvning på lång sikt. Så blev det inte. Efter en vecka går TFF och Musa Noah Kamara skilda vägar.

Anfallaren bad om att få åka hem av personliga skäl och TFF går med på hans önskan och häver kontraktet. Kamara har redan åkt hem till Sierra Leone.

Annons

– Det här var en vändning man inte kunde förutse. Men vi måste lyssna på spelaren i det här fallet, säger TFF:s manager Peter Swärdh, till TA-sporten.

19-årige Musa Noah Kamara, som spelat både för Sierra Leones A-landslag och U20-landslag, skrev ett 3,5-årskontrakt med TFF förra veckan. Trelleborgs FF såg anfallaren som en långsiktig förstärkning.

– Vi var medvetna att det skulle ta tid för honom att anpassa sig och vi hade preparerat med stöd för honom så att han skulle komma in i vår miljö och även för att bo och leva här, men han var tydlig och bestämd att det här inte skulle funka, berättar Peter Swärdh.

Musa Noah Kamara provtränade med TFF en vecka innan han skrev på kontraktet.

Är det något särskilt som hänt?

– Nej det är det inte, det var mer den allmänna tillvaron och han ville hem av personliga skäl. Vad jag förstår har det aktualiserats under helgen, säger Peter Swärdh.

Känns det snopet?

– Tittar vi på det rent fotbollsmässiga och potentialen som finns där är det en förlorad möjlighet. Vi såg en stor möjlighet att utveckla honom. Men ska en spelare utvecklas måste helheten finnas där och han måste trivas på alla plan.

– Det här var väldigt tråkigt. Det är en spelare som visade potential och vi såg honom som en bra värvning för framtiden.

Hade ni värvat en annan spelare om det inte blivit klart med Kamara?

Annons

– Ja så hade det kunnat bli. Samtidigt var han en värvning för framtiden. Vi värvade inte honom för att han skulle påverka i det korta perspektivet. Men vi kan bra acceptera läget, säger Peter Swärdh.

I och med att det svenska transferfönstret stängde förra veckan kan inte TFF värva in någon ny spelare.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons