Annons

TFF har gjort klart med ny målvaktstränare

TFF har värvat en ny målvaktstränare från Helsingborgs IF, 24-årige Patrik Abrahamsson. Samtidigt lämnar Thomas Kozma klubben för Landskrona Bois.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 9 december 2021
Patrik Abrahamsson under ett riksläger på Bosön den 27 juli 2021 i Stockholm. Han ska framöver träna målvakter i TFF.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Patrik Abrahamsson under ett riksläger på Bosön den 27 juli 2021 i Stockholm. Han ska framöver träna målvakter i TFF.Foto: Kenta Jönsson/BildbyrånFoto: Bildbyrån

TFF förändrar i sin ledarstab. 24-årige Patrik Abrahamsson kommer in som ny målvaktstränare. Han förstärker framför allt staben runt herrlaget men kommer även vara involverad i de äldre akademilagen, meddelar TFF i ett pressmeddelande.

Patrik Abrahamsson anställs på heltid och han kommer även att ha ett ansvar för att lägga en grund för en ny utbildningsplan för föreningens målvakter, en uppgift som han har erfarenhet från i sin tidigare klubb Helsingborgs IF.

Annons

Hans karriär började i Påarps GIF. Sedan gick resan vidare till Helsingborg, Eskilsminne och Landskrona för att som 17-åring flytta till Bolton Wanderers. I England avslutades också den aktiva fotbollskarriären på grund av en knäskada men där började också en tränarkarriär.

Han har varit i Helsingborgs IF i sju år, varav de tre senaste åren på heltid.

– Jag känner mig redo att ta nästa steg och när TFF hörde av sig och presenterade sina tankegångar och ambitioner kände jag att det är precis i linje med det jag själv vill samtidigt som jag ser fram emot att sätta min prägel på verksamheten kring målvaktsspel i klubben, säger Patrik Abrahamsson, i pressmeddelandet.

Han är även målvaktstränare i P06-landslaget, en roll han kommer att fortsätta med parallellt.

– I Patrik får vi in en målvaktstränare som kan arbeta med herrlaget, akademin men också utbilda tränare i de yngre lagen. Det var något vi sökte efter och vi kommer få in en ambitiös och väldigt kunnig tränare. Trots sin unga ålder har Patrik mycket erfarenhet från tränarrollen och redan nu många idéer om hur vi ska arbeta framåt för att utvecklas, säger TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson.

Abrahamsson efterträder Thomas Kozma som efter två år i TFF nu ska jobba vidare i konkurrenten Landskrona Bois.

”Jag ser fram emot att sätta min prägel på verksamheten kring målvaktsspel i klubben.”
Patrik Abrahamsson, ny målvaktstränare i TFF.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons