Annons

TFF har backbrist efter uppehållet

Linus Malmqvist och Dennis Melander är avstängda. Lägg till att Yousef Fakhro har besvär med sin lårskada och TFF-försvaret är kraftigt brandskattat till måndagens match mot Gefle. "I dagsläget har vi få alternativ", säger tränaren Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 8 juni 2007

Segern borta mot Kalmar senast innebar tre sköna poäng. Men den innebär också att TFF har två backar avstängda mot Gefle då Linus Malmqvist och Dennis Melander båda drog på sig en tredje varning.

Till råga på allt blir mittbacken Yousef Fakhro inte kvitt sin lårskada.

Annons

– Det är så frustrerande! Jag kan bara köra på 60 eller 70 procent, säger Yousef Fakhro. Muskelfästet på baksidan av vänstra låret är inflammerat, en skada Yousef drabbades av redan för sju veckor sedan.

Han har vilat, ätit antiinflammatoriska medel och fått en cortisonspruta. Trots det ger skadan inte med sig.

– Den kan försvinna ett tag, men sedan kommer den tillbaka direkt efter att jag har tränat, säger Yousef bedrövat och han tror inte på spel redan till på måndag.

Det innebär att TFF ställer upp med ett med allsvenska mått orutinerad backlinje, som totalt får ihop till 19 allsvenska matcher.

Andreas Wihlborg, 20 år, 2 allsvenska matcher

Thommie Persson, 22, 8

Christian Ahlström, 21, 1

Mikael Bengtsson, 26, 8

Det är vad Conny Karlsson har att tillgå i försvarsväg sedan Axel Kjäll rehabtränar efter sin långa skadefrånvaro.

– Alla skador ställer till det, men det är klart att vi står med få alternativ på försvarssidan i dagsläget, säger TFF-tränaren. Bakom den orutinerade backlinjen gör målvakten Christian Fegler sin femte raka allsvenska match från start.

Annons

Fredrik Fritz Persson ska få sitt knä undersökt av en specialist på måndag.

– Något är inte riktigt som det ska vara. Korsbandet är uttänjt, men frågan är om själva fästet också är skadat, säger Fritz som ändå kört ganska hårt under veckans träningspass.

– Då har jag lättare att förklara för knäspecialisten vad som gör ont och i vilka moment. Men det ömmar riktigt ordentligt efteråt.

Fritz är orolig för att han tvingas opereras.

– Det är specialisten som avgör om det blir något mer spel för mig den här säsongen, säger Fritz som aldrig opererats tidigare.

– Det värsta är ändå att inte veta. Jag vill få besked, ett klart besked.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons