TFF gör mål igen

Fortfarande serieledning och skyttekungen Mats Lilienberg är tillbaka. Efter 180 minuter utan mål lossnade det ordentligt för TFF. Matchen mot Assyriska var en demonstration av stort taktiskt och tekniskt kunnande och framför allt var det en uppvisning i effektivitet.
Sport • Publicerad 10 augusti 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto:

BILD:CLAES NYBERG Vad kunde passa bättre för TFF än att skyttekungen Mats Lilienberg fick göra en toppinsats med två mål efter att ha startat på bänken i två matcher och gjort ett tveksamt inhopp i förlustmatchen mot Falkenberg. - Vi är väldigt bra i dag. Lite trevande inledning men när vi gör 1-0 så känns det som att vi tar över. Mats Lilienberg säger "vi" men det var han själv som nickade in 1-0-målet och visade vägen. Innan målet i den 33:e matchminuten hade han dessutom stått för ett par lysande framspelningar, bland annat till Kristian Haynes som träffade ribban. Mats Lilienberg avstod spel i bortamatchen mot Västerås för tre veckor sedan eftersom tillökning var på gång i familjen. - Det var tur det för jag hade aldrig hunnit hem, säger han. TFF var mycket bra i segermatchen mot Västerås och TFF-tränarna ville inte ändra på ett vinnande lag efter det. - De gjorde en jättematch uppe i Västerås och även om det inte är roligt att sitta vid sidan om så är det inte mycket att göra, säger han. TFF:s första 20 minuter mot Assyriska var inte speciellt bra. Assyriska tilläts skapa några bra chanser, dock utan att träffa mål. Men den tveksamma starten var helt enligt TFF-tränarnas ritningar. - De här pojkarna hade gjort läxan, säger Assyriskas tränare Conny Karlsson efter matchen och nickar i riktning Ulf Larsson, Anders Grimberg. - Receptet var att låta Assyriska ha mer boll än ett bortalag normalt har här. Vi fick matchen precis dit vi ville, säger Ulf Larsson. Två minuter efter att Mats Lilienberg gjort sitt 1-0-mål löpte samme Lilienberg på en boll som den dittills duktige målvakten i Assyriska, Erland Hellström, tog sats för att rensa undan. Löpningen gav resultat. Rensningen träffade spelare och studsade tillbaks in i mål. 2-0. Målet bokfördes dock som självmål. Men Lilienberg hann ändå göra ännu ett mål. Efter en frispark av Jonas Nilsson nådde bollen Lilienberg - framnickad av Kristian Haynes - och Lilienberg drog sin back och satte 5-0 bakom Erland Hellström. Det var den definitiva punkteringen av matchen men redan då Patrik Svensson iskallt rullade i 3-0 med halvtimmen kvar kändes det som om matchen var avgjord. 4-0 gjordes av duktige Kristian Haynes som tog bollen av sjabblande backar på egen planhalva och löpte med bollen i cirka 60 meter. Trots att han hade två backar i hasorna kunde han freda sig och göra mål. En lysande prestation.