TFF gick fyra miljoner back

TFF redovisar ett minus på närmare 4,2 miljoner kronor för det gångna verksamhetsåret. Men det är inte siffror som oroar Bo Forsén, ordföranden i föreningen, som fick nytt förtroende ytterligare ett år vid klubbens årsmöte på måndagen.
Sport • Publicerad 4 mars 2002

- Det är inget lysande år, men vi är i alla fall på rätt väg. När det här året är slut räknar vi med ett nollresultat efter spelarförsäljningar. Den 1 januari infördes elitlicensen som sätter press på klubbarna i allsvenskan och superettan. Har man inte ordning på ekonomin och uppvisar minussiffror, måste man snarast få det, annars hotar degradering till lägre serie. - Men den klarar vi med råge redan i år, säger Forsén och pekar på det egna kapitalet som är närmare 1,7 miljoner kronor. Årsmötet i Ångkvarnen avverkades på en dryg halvtimma efter att mötesordföranden Gunnar Persson inledningsvis lämnat följande uppmaning till församlingen: - Är ni lugna och tysta så hinner jag hem till Rapport! Andre viceordföranden Bo Johansson och Hans Cronholm hade avböjt omval i TFF-styrelsen. Eftersom en vakant plats också skulle tillsättas, blev det tre nya namn i den nya styrelsen: Sven Ek, tidigare vice vd i Svedala Industri AB, Stefan Nilsson, vd för Danzas ASG Eurocargo AB och Kenth Sjövall, ägare och vd för speditionsföretaget Tretab i Trelleborg. Dessutom är det klart att Per-Anders Abrahamsson, professor i urologi och mångårig styrelsemedlem, blir ny andre viceordförande efter Bo Johansson. Text: Olle Dahlbäck

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.