Annons

TFF ger upp backjakten

TFF har gett upp hoppet om en ny försvarare – trots att fyra dagar återstår innan fotbollens transferfönster stänger. ”Vi har inga uppslag kvar”, säger Tom Prahl.
Sport • Publicerad 27 mars 2010

Fem provspelare och ett tjugotal aktuella försvarsspelare har antingen fått eller gett TFF nobben under de senaste månaderna. Tom Prahl och Alf Westerberg konstaterar uppgivet att loppet verkar vara kört.

– Jag börjar bli pessimistisk. Vi har provat många spår och inte lyckats med något. Det är konstigt att vi inte har fått napp någonstans, det har bara varit återvändsgränder, säger Tom Prahl.

Annons

TFF-tränarna är nu inställda på att genomföra vårsäsongen utan förstärkning av försvarssidan, en lagdel som är och har varit hårt ansatt under såväl försäsongen som i de inledande allsvenska matcherna.

– Vi är hänvisade att använda de spelare vi har om inte något dyker upp i sista stunden, men vi har inga uppslag kvar, säger Tom Prahl.

Magnus Andersson och Kristian Haynes är mittfältarna som kommer att få flytta ner i banan när det krisar. Något det redan börjat göra. I premiären mot Halmstad spelade Kristian Haynes högerback i Dennis Melanders frånvaro.

– Det är inte mycket att säga om utan bara att acceptera läget. Jag är inte helt bekväm i rollen men det är klart man ställer upp för laget, säger Kristian Haynes som dock trivs bäst på sin innermittfältsposition.

Även Magnus Andersson ser sig i första hand som en innermittfältare. Men inför tisdagens match mot BK Häcken har han återigen spelats in som mittback.

Tanken är att Peter Abels-son och Thommie Persson ska kunna vara med på tisdag men faller någon av dem bort på grund av skador är det Magnus Andersson som får axla mittbacksrollen.

– Kristian och Magnus får vara ersättare i backlinjen. Sedan hoppas vi att Yousef Fakhro snart kan vara tillbaka, säger Tom Prahl.

Att ta in någon från tipselitlaget är inte aktuellt.

– De har ingen erfarenhet alls så det hade inte varit rättvist. De är inte mogna så vi får hoppas att vi kan fixa det med vår befintliga trupp.

Den tunna försvarslinjen kommer alltså att kompletteras med mittfältare. Några direkta marginaler är det därför inte tal om under vårsäsongen.

Annons

– Från och till kommer det att vara precis på håret. Efter våren kommer vi att få ett facit på om vi gjort rätt, då får vi rannsaka oss själva om varför vi inte hittat någon.

Till sommaren kommer även en ny möjlighet till att värva försvarare.

– Jag hoppas vi är mer framgångsrika då, säger Tom Prahl.

Martin Falkenby
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons