Annons

TFF genrepar

På tisdag kväll möter TFF norska Odd Grenland på Snarringe IP och det är den sista matchen innan premiären. På mittfältet finns fortfarande tveksamheter kring hur laget ska formeras.
Sport • Publicerad 29 mars 2004

Efter åtta segrar och en förlust är det nu dags för den sista träningsmatchen innan premiären hemma mot Djurgården på måndag. Tisdag kväll klockan 18 på Snarringe IP i Skegrie är det avspark mellan TFF och Odd Grenland. - Det är ju genrep och därmed en viktig match, helt klart. Nu måste vi få allt att stämma, säger den assisterande tränaren Åke Rasmusson. Enligt Åke är det hur mittfältet ska formeras som TFF-ledningen funderar mest på med en vecka kvar. Mot OG startar Johan Laursen som defensiv mittfältare bakom Eric Fischbein och Jens Sloth och den varianten kan det förstås också bli när det blir allvar men det finns ett par alternativ till: * Flytta ner Ivica Skiljo från anfallet (Patrik Redo kan då ta hans plats där). * Låta Justice Christopher ta plats som defensiv mittfältare. Ivica Skiljo har problem med sina hälsenor men behandlas med ultraljud, en behandling som verkar hjälpa och "Ivo" spelar från start mot OG. Justice spelar inte från start mot OG och är knappast klar för 90 minuter på måndag men han är högaktuell för att spela åtminstone en del av premiären. - Han visade i matchen mot Högaborg vilka kvalitéer han besitter. Han hade i och för sig en tendens att säga åt Eric (Fischbein) att ta hans plats ibland och det går inte när man spelar så styrt som vi gör. Men det kommer och han är verkligen på rätt väg. Odd Grenland slutade fyra i tippeligan i Norge förra året och det är med andra ord kvalificerat motstånd som bjuds. Landskrona Bois kunde dock vinna i helgen med 2-0. - Jag vet inte vad Odd Grenland håller för klass. Men det är viktigt att vi vinner, jag tycker det, sedan får andra tycka vad de vill, säger Åke Rasmusson. TFF saknar de U21-uttagna Yousef Fakhro, Fredrik Nilsson och Dennis Melander. Richard Richardsson tar plats i målet från start. I går meddelade TFF också att Mike Owusu är fullt frisk och redo för träning. Mike drabbades tidigare i år av en inflammation på hjärtat och/eller hjärtsäcken. - Himla roligt för Mike och det gläder oss väldigt mycket att han är tillbaka i träning, säger tränaren Ulf Larsson. TFF: Richard Richardsson - Mattias Kronvall, Thomas Magnusson, Peter Abelsson, Patrik Svensson - Jens Sloth, Johan Laursen, Eric Fischbein - Mats Lilienberg, Ivica Skiljo, Kristian Haynes. Bänken: Fredrik Persson, Patrik Redo, Justice Christopher, Kenneth Gustavsson, Vitali Gussev.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons