Annons

TFF-genrep gav svar inför seriepremiären

TFF vann genrepet mot division två-laget VMA och även om man väl inte imponerade så att eventuella superettanspioner blev rädda, så ser det ändå ovanligt stabilt ut inför en seriestart. TFF vann med 2"0 (1"0).
Sport • Publicerad 10 april 2005
Jimmie Augustsson spelade gott och väl en timme i TFF-genrepet och därmed är väl chansen stor att han också inleder mot Frölunda i seriepremiären.
Jimmie Augustsson spelade gott och väl en timme i TFF-genrepet och därmed är väl chansen stor att han också inleder mot Frölunda i seriepremiären.Foto: 

Conny Karlsson kom till matchen med ett lag som säkerligen till stora delar innebär startelvan mot Västra Frölunda nästa söndag. TFF-laget i genrepet såg ut så här:

Richard Richardsson, Dennis Melander, Thommie Persson, Ivo Skiljo, Mikael Bengtsson, Alexander Steen, Jens Sloth, Jonas Bjurström, Jimmie Augustsson, Stephen Ademolu och Emil Mårtensson.

Annons

I andra halvlek kom Niklas Nordgren in i stället för Jimmie Augustsson och Alban Jusufi i stället för Emil Mårtensson.

Man kan bara gissa kring premiärelvan men nog verkar det i och med detta som om Mikael Bengtsson, från BK Näset, har lagt beslag på den ena backplatsen och att rutinerade Mattias Kronvall får börja på avbytarbänken.

Patrik Redo har varit sjuk i veckan men med honom frisk har Conny Karlsson åtminstone ytterligare möjligheter när det gäller att komponera anfallet. Närmast till hands ligger väl då att Emil får börja på bänken och mot VMA fick han heller inte mycket uträttat. Även på mittfältet finns förmodligen ett frågetecken för Conny Karlsson och då menas Jimmie Augustsson eller Niklas Nordgren. I går spelade Jimmie klart mest och med honom i laget har man en balansspelare lite a la Tobias Linderoth, med största inriktningen på försvarsspelet.

Niklas är lite raka motsatsen, där tekniken och kreativiteten står i fokus och där han ger TFF-anfallet lite extra skjuts.

Mot VMA gjorde Ivo Skiljo 1"0 på en kanonspark efter en frisparksvariant från 25-talet meter. Bollen touchade målvaktens handskar men denne hade ingen chans att hålla det hårda skottet. Målet kom i första halvlekens slutminuter och 2"0 kom kvarten in i andra halvleken och då var det Stephen Ademolu som slog in bollen från minimal vinkel på vänsterkanten. Stephen måste vara en av de absolut snabbaste spelarna i den svenska elitfotbollen men frågan är, om han utnyttjas på allra bästa sätt?

Oftast får Stephen agera "targetplayer" som bollmottagare och då får han problem med vändningarna och då utnyttjas heller inte just snabbheten.

Idealet vore väl att Jonas Bjurström & Co på mittfältet slår diagonala bollar som kanadensaren har att springa på och det skulle också ge TFF ett kontringsspel värt uttrycket.

– Planen är svårspelad men jag tycker i stort att vi agerar bra. Vi har trots allt ett ständigt tryck och vi bjuder inte på något bakåt, analyserar Conny direkt efter matchen.

VMA – en sammanslagning av Vånga, Mosjö och Arkelstorp 2002 – har på bara några år gått från division fyra och upp i division två och med facit i hand kan laget mycket väl överraska i årets seriespel.

Laget innehåller flera unga och duktiga spelare och här får Höllviken, IFK Malmö med flera topptippade lag se upp och laget kommer säkerligen att ta många poäng hemma på Ädlavallen i Arkelstorp.

Annons

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons