Annons

TFF går med vinst – tack vare spelarförsäljningar

Trelleborgs FF visar ett överskott för årets verksamhet. Men för andra året i rad tryggas ekonomin tack vare spelarförsäljningar. "Det är ingenting som vi planerat", säger TFF-ordföranden.
Sport • Publicerad 17 november 2005

Per-Anders Abrahamsson och TFF har stött på kritik när det gäller försäljningar av tongivande spelare som Peter Abelsson 2004 och Stephen Ademolu 2005. Spelare som lämnade mitt under pågående seriespel.

Men dessa försäljningar har räddat TFF:s ekonomi.

Annons

– De här affärerna var avgörande för att ekonomin skulle gå ihop. Visst hade laget varit bättre med dessa spelare, men Stephens kontrakt hade gått ut i november och då hade vi inte fått en krona.

– Hade vi gått upp i allsvenskan med Stephen? Nej, det tror jag inte. Visst hade vi kanske haft större möjlighet att ta kvalplatsen, men det är jag tveksam till. TFF sålde Peter Abelsson till MFF för 2,7 miljoner kronor. Försäljningen av Stephen Ademolu inbringar nästan lika mycket.

Årets vinst blir ändå måttlig – strax under 500 000 kronor.

– Vi kan inte äventyra elitlicensen, konstaterar Abrahamsson.

– I möjligaste mån vill vi undvika att sälja våra spelare. Men vi i styrelsen har ett ekonomiskt ansvar också.

Två år i rad tvingas ni förlita er på spelarförsäljningar för att verksamheten ska gå ihop. Räknar ni med att sälja spelare?

– Absolut inte. Det är snarare slumpens skördar som såg till att MFF fick en akut brist på centrala försvarare. Lika plötsligt var Stephen attraktiv för en norsk klubb (Tromsö). På en direkt fråga förnekar Per-Anders Abrahamsson att klubben budgeterat för spelarförsäljningar för 2006.

– Det vi gjort är att vi ska skriva längre kontrakt med våra spelare, så att vi inte står där med skägget i brevlådan med någon som vi vill behålla, men som bara har några månader kvar på sitt kontrakt.

Under fjolårets allsvenska säsong omsatte klubben 20,5 miljoner kronor. I år blir den siffran mellan 14 och 15 miljoner.

Den 6 februari har TFF årsmöte och då redovisas samtliga siffror i bokslutet.

Annons

– Det är inte ofta det hänt att TFF efter ett dåligt sportsligt år gått med vinst, säger Abrahamsson.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons