TFF-fostrad målvakt proffs i Italien

Trelleborgsfostrade Stéphanie Öhrström lämnar allsvenskan för spel i Italien.
Sport • Publicerad 28 oktober 2010

– Att få spela utomlands är en liten dröm som går i uppfyllelse, det ska bli hur kul som helst, säger målvakten till damfotboll.com.

Andreas Isaksson var förste TFF-fostrade målvakten att bli utlandsproffs. Stéphanie Öhrström heter nästa målvakt som blir proffs i Italien.

Efter en säsong i Göteborgsklubben Jitex lämnar Stéphanie svensk fotboll. Ny adress blir Bardolino, en klubb i italienska högstaligan och som huserar vid Gardasjön.

– Jag tänker mest på min egen utveckling och jag tror att jag kan lära mig massor av att få spela på heltid en period. Jag har träffat målvaktstränaren och är övertygad om att jag kan lära mycket av honom.

Bardolino har vunnit ligan tre år och har som bäst nått semifinal i Champions League. Till den här säsongen har man genomgått ett generationsskifte och laget har endast en poäng på tre matcher.

Stéphanie Öhrström provtränade med laget förra veckan och erbjöds ett åtta månader långt kontrakt.

– Dom har en bra offensiv men det är sämre i defensiven och så behöver dom en ny en målvakt. Jag hoppas att jag kan tillföra lite trygghet där bak med min kompetens.

Hon berättar för damfotboll.com att hon med damallsvenska mått mätt får en ”skaplig lön”.

– Jag kommer att kunna koncentrera mig fullt ut på fotboll. Jag behöver alltså inte jobba vid sidan av.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.