Annons

TFF fortsätter testa

Provspelarna fortsätter att droppa in till TFF. I går sågs sex nya ansikten på träningen i ruskvädret på Köpingeplanen.
– De ska få en hel träningsvecka innan vi kan utvärdera någon av dem, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.
Sport • Publicerad 13 november 2013
Foto: Foto: Tomas Nyberg

Två målvakter, två mittfältare och två anfallare var skörden av provspelare i går. Till detta ska läggas de tre som också tränades i måndags samt målvakten Patrik Behm Fransson, som kom redan förra veckan, in alles alltså tio presumtiva TFF:are hittills.

Till detta ska läggas en handfull spelare från de egna leden som testar med A-laget.

Annons

– Felix Månsson, som är fostrad i HIF, men som senast spelade i Hobro i danska andraligan skulle också tränat idag, men han kommer först på torsdag, meddelar Kronvall.

Men det var ändå en hel del danskt på Köpingeplanens konstgräs. Målvakten Dimitri Jensen från Birkerød samt anfallarna Thomas Christansen från B 1908 och Niclas Rönne, som är skolad i Bröndby. Rönne spelade under hösten i Kristianstads FF, arga rivaler till TFF i Söderettan, och gjorde tre mål på sina nio framträdanden. En anfallare som borde intressera TFF.

Bra fart

– Jag vill inte på det här stadiet säga att någon spelare är mer intressant än någon annan. Men det var kul att se en sådan bra fart på träningen, påpekar Kronvall.

– De spelare som vi provar är sådana som vi scoutat och fått tips om under året. Nu vill vi titta på dem i TFF-miljö och sedan göra en utvärdering. Någon kan vara aktuell nu, någon annan på längre sikt. Och i dag tränade en hel del med oss för första gången och då vill jag inte säga något alls, säger Kronvall, som assisterade Jimmi Olsson under träningen.

Ligger långt fram

Silly season-säsongen är just igång så TFF-pusslet är nog inte färdiglagt förrän en bit in på nästa år.

– Vi har våra tankar och idéer, men vi vill se helheten innan jag kan uttala mig om det är någon speciell spelartyp vi behöver. Jag tror dock att vi ska ha det mesta på plats före årsskiftet så vi ligger längre fram än ifjol.

Kan fylla på

Nygamle tränaren Conny Karlsson är ännu inte igång med träningarna och han ska ha sitt ord med i laget.

Annons

– Han kommer säkert att ha synpunkter. Det är ju så att vi inte behöver ha en hel trupp i januari utan vi kan fylla på efterhand.

Är det helt klart att någon lämnar TFF?

– Inte än. Edward Ofere vill högre upp, det vet vi, men helt klart är det inte.

På tal om Ofere så nickade han ihop med mittbacken Tobias Mattsson på måndagens träning. Det tog illa för Mattsson som först fick åka till lasarettet i Trelleborg för vidare transport till Malmö. Där konstaterades hjärnskakning.

– Tobias får hålla sig lugn de närmsta veckorna och kan inte träna, säger Kronvall.

Louise Löfgren
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons