Annons

TFF förnedrat av Öster

0– 4 (0– 2) hemma mot Öster i svenska cupen och plötsligt är TFF nere på jorden igen. "Sämsta insatsen i år. Vi fick oss en liten örfil", konstaterar Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 7 juli 2006
Släkten är värst. Förre TFF-anfallaren Freddy Borg gratuleras av sina lagkamrater i Öster efter ett av sina två mål före pausvilan i cupmötet med TFF. Gästerna vann med 4– 0. Bild: Mårten Svemark
Släkten är värst. Förre TFF-anfallaren Freddy Borg gratuleras av sina lagkamrater i Öster efter ett av sina två mål före pausvilan i cupmötet med TFF. Gästerna vann med 4– 0. Bild: Mårten SvemarkFoto: 

Öster, på nedflyttningsplats i allsvenskan, mot TFF, på uppflyttningsplats i superettan.

Jämn tillställning, skulle man kunna tro. Inte alls. På planen var det klasskillnad.

Annons

– Om inte alla är på tå så blir det så här. Vi fick inte med oss allt det som tagit oss där vi är i dag, säger Conny Karlsson efter den största förlusten sedan Djurgården besegrade TFF i allsvenskan 2004 (5– 0).

Inför matchen talade oddsen för Trelleborg. Tre insläppta på 14 matcher i serien. Öster har gjort fyra mål på nio i allsvenskan. Men på Vångavallen blev det proppen ur – åt båda håll.

– Det kändes rätt så bra. Vi har haft ett två veckor långt uppehåll och bara tränat tre pass sedan dess, säger tvåmålsskytten Freddy Borg.

Anfallaren är fostrad inom Trelleborgsfotbollen. Han har spelat både i IFK Trelleborg och TFF och kom till Öster från Höllvikens Gif inför förra säsongen.

Inför släkt och vänner svarade 23-åringen för 0– 1 på frispark redan efter åtta minuters spel. Freddy sköt lågt och när TFF-muren hoppade smet bollen under spelarna och in vid första stolpen.

0– 2 satte han på nick bara två minuter före pausvilan. Där punkterades matchen.

– Jag trodde TFF skulle vara bättre nu när de gått så bra, säger Freddy Borg. Men TFF var allt annat än bra. Aggressiviteten saknades, anfallen alldeles för korta och försvaret gav bort stora ytor.

– Organisationen som vi haft så bra innan saknade vi i dag. Vi var för långt ifrån varandra, både i djupled och i sidled., säger lagkaptenen Linus Malmqvist.

– Vi saknade spring i benen allihop. Sen möter vi ett bra lag också.

Conny Karlsson försökte förändra matchbilden. Redan i paus bytte han ut Mattias Thylander och Thommie Persson. In kom Jonas Bjurström och Mikael Bengtsson men de hade svårt att lyfta TFF.

Annons

– Vi hade behövt några byten till. Det var många som inte presterade i dag, säger TFF-tränaren.

Matchens lirare, Freddy Borg, är mållös i allsvenskan så här långt trots sju matcher från start. Men Öster tror på trelleborgaren och nyligen tecknade han ett nytt kontrakt med klubben.

– Jag hoppas vi ska klara upp situationen i allsvenskan. Nu spelar vi 4-4-2 och det har gått bättre än när vi spelat 4-3-3. Sen ska vi ha in någon ny spelare också – en anfallare.

Men du håller väl din plats?

– Ja, jag hoppas det.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons