Annons

TFF förlänger med mittfältare

Mattias Håkansson har spelat två säsonger i TFF. På måndagen skrev den 24-årige yttermittfältaren på för två säsonger till.
Fotboll • Publicerad 13 november 2017
Foto: Mårten Svemark

– Jag känner mig trygg här och vi är på väg framåt, säger han.

Mattias Håkansson kom till TFF från Mjällby inför säsongen 2015. I år har det blivit 27 matcher varav 15 från start. Både den här och förra säsongen har Håkansson bidragit med tre mål och en målgivande passning.

Annons

– Det är jag väl inte jättenöjd med. Jag spelade inte så mycket under våren, har spelat mer i höst och då har det ändå blivit lite poäng. Jag hade önskat en hel del mer poäng, men det kommer.

Du ville inte vänta till efter kvalet att skriva på?

– Nej, det känns inte så stor mening. Skulle vi inte gå upp detta året så gör vi det nästa år. Man får tänka positivt.

Hade du många klubbar att välja bland?

– Det är alltid klubbar som är intresserade. sedan får man överväga vad man känner; om det är värt att flytta och starta om på ny kula. Av de alternativ jag hade kändes detta som det bästa.

På onsdag spelar TFF första kvalmatchen till allsvenskan mot Jönköpings Södra. Håkansson vet hur det känns att kvala, han gjorde det med Mjällby 2015 när blekingarna förlorade sin superettanplats till Örgryte.

Den här gången ser han fram emot att slå ur underläge.

– Det var mer nervöst då, nu är det allt att vinna. Jag är hellre på den här sidan än på den andra sidan.

Mattias Håkansson är fostrad i Asarums IF och gjorde fyra säsonger i Mjällby AIF innan han lämnade för TFF.

Hjärtat slår fortfarande för den gulsvarta Blekingeklubben.

Annons

– Självklart känner man för dem, det var där min karriär startade. Jag vet att jag alltid kommer att vara välkommen tillbaka. Förr eller senare kommer jag att gå dit igen.

Men närmast väntar nya tag i TFF.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons