TFF föll på mållinjen

2"3 mot Öster. 2"3 mot AIK. Det är inte mycket som skiljer när TFF möter topplagen. "Vid fasta situationer saknar vi fysiken och rutinen", sa Jens Sloth.
Sport • Publicerad 11 juli 2005

Strax efter att störtregnet drabbade Trelleborg drabbades TFF av störtande AIK:are. Gästerna vällde fram i anfallsvåg efter anfallsvåg och fick snabbt utdelning. TFF var utspelat av hungriga gäster.

– Vi fick oss en resa de första 25, 30 minuterna, erkände Conny Karlsson.

Tränaren var desto gladare över att TFF kämpade och spelade sig in i matchen. Efter Patrik Redos kvittering stod matchen och vägde.

Men så var det det där med sumpade målchanser.

– Vi har våra chanser och det känns försmädligt att vi inte omsätter dem till mål och tar ledningen i matchen. I de första sex, sju omgångarna gjorde vi tre mål på fyra lägen. Nu behöver vi massor. Spelmässigt är vi bättre nu, men vi har svårt att göra mål. Åskovädret som drog över Vångavallen gav kanske extra inspiration till AIK:s inhoppare Mattias Moström.

1"2 i 56:e minuten satt som ett blixtnedslag i Richard Richardssons vänstra kryss.

– En lyckoträff, sa Moström.

1"3 i 74:e minuten kom mer som en blixt från klar himmel, även om det också var riktigt snyggt " en yttersida i bortre gaveln.

Upprinnelsen var att Jens Sloth tappade bollen på mittfältet, när medspelarna var på jakt efter en kvittering.

– Jag ska dra bollen med sulan men dobbarna bara glider på bollen. Onödigt kanske, men man måste våga ta tag i bollen ibland, sa Sloth.

Han hade dessförinnan kämpat in bollen i mål efter att Daniel Örlund i AIK-målet både räddat Stephen Ademolus friläge och retur. Domaren valde att blåsa frispark.

– Jag håller bollen när han (Jens Sloth) glider in i mig, sa Örlund.

– Domaren kan faktiskt fria där, men det är precis att målvakten får grepp på bollen. Lite otur, sa Sloth. På onsdag spelar TFF mot Rennes på Vångavallen och Sloth möter sin barndomsvän Andreas Isaksson.

Vid en liknande situation på onsdag, hur gör du då?

– Nej, då håller jag igen. Jag tänker inte skada "Isak".

Två raka förluster, om än knappa, mot topplag som Öster och AIK är en indikation på att TFF inte är redo för allsvenskan ännu.

– Det är lite av samma sak som händer i de här matcherna. Vid fasta situationer saknar vi fysiken och rutinen. I dag gör de 1"0 efter en hörna, sa Jens Sloth.

– AIK gör en bra prestation i dag och vi fick jobba i uppförsbacke. I början av andra halvlek kändes det som att de vek ner sig. Och så får de den pangträffen till 1"2.

Två blixtnedslag avgjorde kampen, men man kan fråga sig varför inga trelleborgare störde skytten.

– Egentligen ska det fram en spelare där, men det är svårt " man kan inte blockera alla skott, sa Jens Sloth.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.