TFF föll mot Öster trots bra spel

Trots stundtals bra spel mot topplaget Österföll TFF för åttonde gången under årets svarta säsong. 0-1 (0-0) var absolut inte orättvist, men med tanke på hur många skapliga chanser TFF hade under matchen kan man förstå tränaren Ulf Larssons uppgivna kommentar:
Sport • Publicerad 3 augusti 2002

- Någon jävlas med oss och vill inte att vi ska ta några poäng. Det känns väldigt tungt att förlora så här. Öster jävlades riktigt bra. Spelade tungt, snabbt och med ett effektivt anfallsspel. Låt vara att smålänningarna sumpade väl så många möjligheter som TFF. En satte de dock. 28 minuter in i andra halvlek drog Öster-anfallaren Ludwig Ernstsson till. Michael "Åhus" Nilsson hann dock fram med en fot. Motlägget ställde Pål Lundin som fick se bollen beskriva en vacker båge över hans huvud och in i mål. Matchen inleddes med en viss TFF-dominans. Laget hade mycket boll men oförmågan att ta sig fram till avslut var tydlig. De avgörande passningarna släpptes i regel för tidigt, och i första halvlek hade TFF bara en nick på mål av Jonas Nilsson. Kantspelet saknades helt. Attackerna, långbollar fram mot anfallarna, blev alltför lättavlästa av Österförsvaret. Bättre då när Patrik Svensson byttes in i halvlek. Svensson gick in på vänsterkanten, Wellington Andersson gick upp på topp och Kristian Haynes, osynlig innan han byttes ut i 68:e minuten, gick ner på högerkanten. TFF inledde andra med att skapa två riktigt bra farligheter. I 48:e minuten sköt Patrik Svensson ett distinkt skott som smet alldeles utanför. Minuten senare prövade Greger Andrijevski, men skottet strök ribban. För Wellington Andersson var det debut från start, men mer än några fina löpningar och en och annan finurlig passning blev det inte. Han såg ofta tunn ut i sällskap med de storväxta Österförsvararna. För Andrijevski handlade det om att kunna genomföra en hel match. Det gick. - Jag spelade inte på sprutor i dag, men får en var tredje vecka. Det kändes överraskande bra i kroppen. TFF:s anfallsspel var han inte lika nöjd med. - När Patrik Svensson kom in blev det bättre bredd, men får vi inte med anfallarna i spelet blir det för lugnt för Österförsvararna. Det blev i alla fall inte 0-0 igen. Däremot åttonde matchen i rad utan spelmål för TFF.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.