GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Omdiskuterad straff och frispark från 30 meter fällde TFF

TFF får vänta på sin första allsvenska seger. Det blev 1–2 mot Örebro sedan gästerna gjort mål på en tveksamt dömd straff och en frispark från 30 meter, som studsade i mål tack vare vind, grästuvor och en rygg på en spelare.
Fotboll • Publicerad 13 april 2018
Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF hade inte marginalerna med sig mot Örebro SK. Ledning med 1–0 förvandlades till 1–2.

Det många diskuterade efter matchen var den straff som Örebro fick i den sista minuten av första halvlek.

En ganska hårt dömd straff utav att döma på tv-bilderna. Alexander Blomqvist satte fram foten för att bryta och då föll Johan Mårtensson över hans ben precis innanför straffområdeslinjen.

– Jag kan inte se att det är straff. Kanske att vi har lite kontakt men jag kan aldrig se att det skulle varit en frispark om det varit ute på plan, säger Alexander Blomqvist.

– Jag har kollat på situationen flera gånger, nej det är absolut ingen straff. Han hoppar över mitt ben och tar chansen, fortsätter TFF:s mittback.

Tycker du att han förstärker?

– Ja såklart att han tar chansen, men det hade jag med gjort.

TFF-tränaren, och den före detta domaren, Patrick Winqvist, gillar inte att diskutera enskilda domslut efter matchen.

– De beslut domaren tar måste vi förhålla oss till, jag har ingen anledning att protestera.

– Jag tittar mer på varför situationen uppstod. Jag tror inte våra spelare tittar på klockan. Är det 40 sekunder kvar av halvleken ska vi ta första bästa chans och skjuta iväg bollen till Östervångsparken så att de får börja om med en inspark, säger Patrick Winqvist.

Nahir Besara rullade säkert in straffen till vänster om Marko Johansson som slängde sig åt höger.

I stället för ledning i paus var det 1–1 och psykologiskt tungt för TFF.

– Vi ger bort initiativet i slutet av första halvlek. Ledning i paus hade gett oss en bättre resa, säger Patrick Winqvist.

Det började annars så bra. I den tolfte minuten tog TFF ledningen efter en hörna.

Zoran Jovanovics hörna tog fart i vinden, bollen träffade ribban, den damp sedan ner och Deniz Hümmet var först på returen och kunde stöta in bollen från väldigt nära håll. Hans första allsvenska mål.

Men i andra halvlek kom en ny snöplig situation för TFF.

I 61:a minuten gjorde Nahir Besara 2–1 efter en frispark från cirka 30 meter.

Bollen tog på lagkamraten Filip Rogic i ryggen, bollen fick sedan fart i vinden, studsade sedan upp på en grästuva och gick in bakom Marko Johansson som inte hann till sin vänstra stolpe.

– Studsen ställer Marko helt. Planen var i horribelt skick, säger Alexander Blomqvist.

Gräset gjorde det svårt att spela längs marken. Och vinden gjorde det svårt att spela i luften. Kvalitén på matchen blev därefter.

– Det är ett väldigt viktigt mål vi får i slutet av första halvlek. Att det blir tre mål efter fasta situationer är väldigt typiskt en match i de här förhållandena, säger Örebrotränaren och den före detta TFF-backen Axel Kjäll.

– Jag tycker vi spelar bättre i andra halvlek än i första men vi kom lite i obalans efter deras frisparksmål. Det är inte ofta vi tappar ledningar. Vi borde sy ihop det bättre, anser Patrick Winqvist.

– Jag tycker inte att vi fått ut de poängen vi förtjänar på de här tre matcherna. Det är tillfälligheter som avgjort, det är flera slumpmål vi släppt in, säger Alexander Blomqvist.

Redan på tisdag får TFF ny chans att ta första allsvenska segern sedan den 6 augusti 2011, när Gif Sundsvall väntar på bortaplan.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.