TFF föll mot Bröndby

TFF förlorade träningsmatchen mot Bröndby med 1-3 (1-3) efter att ha varit i ledningen. "Detta var en match som vi kommer att ha nytta av längre fram", konstaterade TFF-tränaren Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 21 mars 2007
Olcay Senoglu premiärspelade mot Bröndby. TFF föll med 1–3. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Olcay Senoglu premiärspelade mot Bröndby. TFF föll med 1–3. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Matchen mot Bröndby spelades förvisso på gräs invid Bröndby Stadion men blåsten hade följt med från konstgräset i Anderslöv.

Nyförvärvet från Köge, Olcay Senoglu, som debuterade hade sin prognos klar.

– Pissekoldt.

Men då värmde den 22-årige anfallarens spel desto mer.

Han var löpvillig och visade trots sin ringa längd bra tåga i närkamperna med de välväxta Bröndbyförsvararna.

– Det gick helt ok. Det tar tid innan man hittar rätt i spelet med ett nytt lag, sa "Olli" efter matchen.

– Bröndby är ett bra lag och vi hängde med hyfsat. Men vi kunde varit lite bättre i närkampspelet.

När nyförvärvet klev av efter 65 minuter fick han genast en ispåse och ett stort bandage runt sitt vänsterknä.

– Jag fick en liten smäll men det är ingen fara. Jag gick av för att inte förvärra det. Trelleborgs FF:s tränare Conny Karlsson var nöjd med sin anfallare.

– Han gör det väldigt bra. Hittar ytorna fint. Men det är viktigt att inte han också blir en anfallare som går ned i banan och möter bollen, även om han var duktig på det också.

Olcay Senoglu tyckte att samarbete med Michael Mensah fungerade tillfredsställande.

– Han är duktig på att hålla bollen och jag vill sticka i luckorna så kan nog komma att bli bra

Det var också Michael Mensah som gav TFF ledningen på en straff i den tolfte minuten efter att Dennis Melander blivit nedriven.

Men Bröndby, med svenske Marcus Lantz i en balansroll på mittfältet, kom tillbaka med två mål inom loppet av två minuter.

– Vi var inte tillräckligt aggressiva under den första halvleken. Sedan hittade vi inte de rätta positionerna på mittfältet i försvarsarbete. Kanske inte så konstigt med tre nya spelare där, konstaterade Conny Karlsson. Förutom Hasan Cetinkaya och Magnus Andersson fick Björn Westerblad (som hann med att bli både utbytt och inbytt under den andra halvleken) spela mittfältare i går eftersom Erik Sundin kände av sin skadade ljumske.

Stundtals blev TFF:s båda anfallare alltför isolerad och fick ensamma jobba med de långbollar som skickades upp från försvaret.

Riktigt farligt framåt för TFF blev det bara när ytterbackarna följde med upp.

Det var också så TFF skapade sin farligaste chans efter att Mikael Bengtsson (bäste TFF:are enligt Conny Karlsson) slog ett elegant inlägg som Michael Mensah nickade i marken och över målet. Även backlinjen agerade tveksamt, speciellt Yousef Fakhro som kanske varit bäste TFF:are under försäsongen såg vilsen ut och fick ständigt höra det från sin tränare.

– Jag vet inte vad han sysslade med, kanske var det en reaktion på för hårda träningar under träningslägret i Spanien. Linus Malmqvist fick gör en och en halv spelares jobb.

– Men Bröndby spelade mycket bra, det är ett lag som är mycket bättre än oss. Nu vet vi vad som gäller, det kommer vi att ha nytta av längre fram, sa Conny Karlsson som var lite mera nöjd med inställningen i den andra halvleken.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.