Annons

TFF finalföll i Hamburg

Efter fyra raka matcher utan förlust tog TFF:s äventyr i Hamburg slut i finalen. Team Croatia vann rättvist med 4-1. - Team Croatia var ett klasslag, rena rama cirkusartisterna, säger sportchefen Jonas Brorsson.
Sport • Publicerad 10 januari 2004

Kroaterna, anförda av förre proffsspelaren Robert Jarni, spelade ut i finalen. TFF hade 0-0 i paus men kroaternas individuella skicklighet avgjorde och stundtals var det uppvisning. - Det är ändå mer än godkänt att bli tvåa i den här turneringen, säger Jonas Brorsson. För andraplatsen fick TFF en flaska champagne och 2 500 euro, men det var nära att det inte ens blev slutspel. På lördagen avslutades gruppspelet med matchen mot FC St. Pauli. En poäng räckte för avancemang och det var Mattias Kronvall som räddade äran med att kvittera till 1-1 med 15 sekunder kvar. Därmed fick TFF möta Vfb Lübeck i semifinalen. Mittenlaget i tyska andradivisionen hade tre raka segrar i ryggen och gick fram till 3-1. TFF vände men tyskarna kvitterade till 4-4 och straffar följde. I avgörandet från nio meter "idioträddade" Fredrik Persson två straffar och en sköts över. Kristian Haynes satte straffen som gav en finalplats. Vilka växlar går det att dra inför utsesäsongen efter den här insatsen? - Absolut ingenting. Däremot har vi skaffat oss nyttig erfarenhet inför fredagens inomhuscup i Söderslättshallen. Där kan vi nog bli svårslagna, säger Jonas Brorsson.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons