TFF fick rätt av Fifa

Sent på fredagseftermiddagen lämnade Uefapresidenten Lennart Johansson ett glädjebesked till TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson. - Fifas exekutiva kommitté har enigt beslutat att TFF har rätt mot Juventus. Därmed är "Isaksson-affären" över och TFF blir i all hast 7,5 miljoner kronor rikare.
Sport • Publicerad 17 oktober 2003

Det var i samband med Fifas kongress i Qatar som beslutet fattades. Därmed är den drygt två år långa tvisten över. - Det här är den roligaste sak som hänt mig på mycket länge. Vi har fått rätt mot en av Europas mäktigaste klubbar. Jag tänker på ledare som Gunnar Persson (tidigare ordförande i många år), jag tänker på Bengt Cederberg (mångårig lagledare) och alla andra som har lagt ned massor av timmar för föreningen, säger Per-Anders Abrahamsson. Juventus har nu två valmöjligheter. Det ena är att skicka en check från Turin, det andra är att summan dras av när Uefa betalar ut Champions League-pengar den 6 december. TFF kommer då få pengar av Uefa. - Merparten av pengarna kommer gå till ungdomsverksamheten. Vi ska fortsätta leverera spelare från våra egna led till A-truppen. Vi i styrelsen ska också se över verksamheten för nästa år och se vilka förstärkningar vi kan göra, säger Abrahamsson. - Det här året är en vändpunkt för föreningen och det här var grädde på moset.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.